Chestii ciudate care iti afecteaza libidoul

By  | 

De regulă, ai un chef nebun să o faci cu iubitul tău, dar acum, din senin, nu mai simți acea pornire. Fără să te ambalezi și să dai fuga la un psihoterapeut, iată câteva potențiale motive care îți afectează libidoul.

Haosul dimineții

Ședința de la birou programată la 9 a.m…. un curs la master de la 7:30 a.m…. o programare la medic chiar înainte de prânz… Când știi că te așteaptă o dimineață über-înghesuită începi să fii agitată încă de seara și te odihnești mai greu – iar acest lucru evident că-ți scade libidoul! „Când ești stresată, organismul pompează hormonul cortizol ca răspuns la valurile de anxietate“, explică prof. dr. terapeut sexual Pepper Schwartz.

6 momente când e normal să ai un libido scăzut

Cursurile de spining

O sesiune de cycling te poate lăsa cu ceva mai mult decât o pereche de picioare tremurânde! Un studiu recent publicat în The Journal of Sexual Medicine susține că femeile ciclist care pedalează cu ghidonul fixat mai jos decât șaua au avut ulterior parte de senzații mai puțin intese în timpul sexului. „Când ghidonul e poziționat sub nivelul șeii, ești forțată să te apleci înainte, ceea ce poate crea presiune pe peretele pelvian“, detaliază dr. Marsha K. Guess, profesor de obstetrică-ginecologie la universitatea Yale. Bicicleta ta are exact acel gen de șa îngustă și cu proeminențe? Schimb-o cu una care are o formă potrivită anatomiei feminine.

Fumezi activ sau ocazional

Nicotina din tutun provoacă o reacție de vasoconstricție, adică strânge vasele de sânge, inclusiv pe cele care duc spre zona intimă. „Fără acea avalanșă de sânge, nu te vei lubrifia foarte bine“, accentuează dr. Dweck, „și șansele să ai orgasm descresc drastic.“ Probabil consideri că ai un motiv bun să fumezi, dar sigur merită să sacrifici orgasme pentru acest viciu?

Paharul de alcool cu numărul patru

 Unele băuturi (cum ar fi cocktail-ul Bellini sau Prosecco) îți pot crește libidoul, dar există o fină linie care odată încălcată, are efectul contrar. „O cantitate mică de alcool amplifică circulația sângelui și scade senzația de inhibare, ceea ce, desigur, te face mai excitată“, afirmă dr. Dweck. „Dar alcoolul e un agent care provoacă depresie, așa că prea mult îți încetinește reacțiile și îți învăluie creierul și corpul într-o ceață.“

Medicamente care deshidratează

Știi deja că unele medicamente, cum ar fi pastila contraceptivă și antidepresivele, pot scădea apetitul sexual. Și mai e o categorie care are același efect: antihistaminicele. Acestea decongestionează căile respiratorii uscându-ți țesutul nazal, de aceea le regăsești ca ingredient în pastilele anti-alergii și pentru răceli. Dar tot ele îți pot subția țesutul vaginal. „Când ești neobișnuit de nelubrifiată, crezi că organismul îți transmite că nu ești excitată“, declară Schwartz.

Comments

comments