Cele mai mari 4 surse de stres

By  | 

Aşteptările oamenilor de la tine

Ştiu, nu vrei să dezamăgeşti pe nimeni şi în fiecare zi încerci să fii o fată bună şi să iei decizii care să nu-i afecteze pe cei din jur – problema e că, la sfârşitul zilei, tu eşti cea care suferă cel mai mult. Dacă trăieşti fiecare moment după placul altora, îţi consumi toată energia „înfometându-te” emoţional. Mai bine declară-ţi independenţa şi obişnuieşte-te să faci lucrurile după bunul plac! E OK să-ţi rezervi timp pentru a-ţi suna mama în fiecare weekend, dar n-ai de ce să-i faci favoruri peste favoruri unei colege de serviciu, doar pentru că ţi-e teamă să nu se supere pe tine.

Respectarea regulilor impuse de alţii

Încă din copilărie, am fost învăţaţi că lucrurile vor merge ca pe roate dacă vom respecta regulile adulţilor, iar asta ne poate afecta la maturitate prin pierderea personalităţii. Dacă analizând acţiunile tale de zi cu zi realizezi că ele sunt dictate de o voce care nu-ţi aparţine, e cazul să-ţi descoperi propria personalitate. Nu te gândi care e definiţia oamenilor pentru fericire, ci găseşte-ţi reţeta proprie, învaţă şi distrează-te după propriile reguli.

Comparaţia cu “bogăţiile” altora

Ni se întâmplă tuturor, indiferent de vârstă şi ocupaţie. Oricât de satisfăcuţi am fi de propria existenţă, parcă mereu apare în peisaj cineva mai frumos, mai deştept sau mai stilat decât noi. Dar aceste comparaţii nedrepte îţi consumă extrem de multă energie, pentru că se transformă imediat în frustrări care rămân nesoluţionate: nu vei avea niciodată buzele pline ale tipei aceleia care pare geamăna Adrianei Lima. Dar ce-ar fi să accepţi şi să iubeşti ceea ce ai? La urma urmei, asta e ceva ce nu-ţi va putea lua nimeni niciodată! Eşti unică prin felul în care zâmbeşti, te mişti şi faci conversaţie. Şi ghici ce? Cineva din umbră te invidiază pentru toate astea.

Treburile neterminate

E incredibil cât de mult te pot frustra acele discuţii neterminate pe care le-ai avut cu personae importante din viaţa ta. Fie că e vorba de cea mai bună prietenă, fie că e chiar iubitul tău, atunci când te frământă ceva, sentimentul de disconfort va rămâne acolo, chiar dacă încerci să te convingi că ai încheiat subiectul şi ai mers mai departe. Cel mai bine pentru liniştea ta este să lămureşti lucrurile până la capăt. Nu-ţi convine ceva? Spune-o cu voce tare şi nu te mai teme de consecinţe – cei care te iubesc vor înţelege şi te vor ajuta să scapi de grijă.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *