Cele mai bune si proaste sfaturi de cariera

By  | 

Întotdeauna vei primi sfaturi, unele bune, altele deloc. Iată cum să le ”triezi”.

Renunţă dacă nu îţi place ce faci.

Oricât de simplu ar fi să renunţi atunci când dai de greu, să nu o faci. În primul rând, pentru că este dificil să îţi găseşti mai apoi de lucru şi nu oricine îşi permite să stea fără job prea mult timp. În al doilea rând, uneori greul este doar o etapă intermediară, doar o treaptă cătrea ceea ce îţi doreşti şi îţi place să faci. 

Ai nevoie de ajutor.

Eşti o tipă independentă şi muncitoare şi vrei să demonstrezi lumii întregi că poţi să muţi munţii din loc dacă îţi propui? Ei bine, de cele mai multe ori mai importante sunt rezultatele acţiunilor tale decât modul în care ai ajuns la ele. De aceea nu te mai încăpăţâna să faci totul pe cont propriu, mai ales în situaţiile limită, căci vei avea doar de pierdut.

Nu eşti plătită să faci asta.

Primeşti mai mereu task-uri care nu îţi intră în atribuţii şi pe care le amâni sau ”uiţi” de ele în mod convenabil, doar nu eşti plătită şi pentru asta! Greşit. Dacă într-adevăr nu ai timp să te ocupi şi de ele trebuie să îi atragi atenţia superiorului tău, însă nu e ok să le tratezi superficial pentru că rişti să declanşezi, ca într-un joc de domino, o reacţie în lanţ cu consecinţe neplăcute pentru toată lumea.

Elimină factorii care îţi limitează performanţele.

Eşti prea politicoasă ca să pleci din mijlocul unei discuţii cu o colegă extraordinar de vorbăreaţă? Ei bine, cine o să lucreze peste program diseară ca să îşi termine proiectul care trebuia să fie gata acum 1 săptămână? Tu, evident! Chiar şi situaţii plăcute, care te binedispun, te fac să îţi iroseşti timp preţios, aşadar fii cu ochii pe ceas data viitoare când te întreci la glume cu colegul cel nou!

Networking-ul e totul.

Desigur, este idel să-ţi faci relaţii dar calitatea primează, aşadar investeşte doar în relaţiile care te interesează cu adevărat. Nu căuta să fii pe placul tuturor şi să pari superficială, concentrează-te asupra câtorva ”pioni” cheie care îşi sunt de folos şi cărora le poţi fi la rândul tău de folos.

Trebuie să începi chiar acum!

Ai o minte strălucitoare şi produci zeci de idei geniale pe minut. Cu toate astea, niciuna nu se materializeză şi nu reuşeşti să mergi mai departe sub nicio formă. Conform vorbei pe care o ştim cu toţii, ”nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”, poate fi deja prea târziu. Planurile sunt egale cu 0 dacă nu le pui în plicare!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *