Cei 4 inamici ai conversatiilor placute

By  | 

De ce nu m-a mai sunat? De ce n-a ras la glumele mele? De ce n-am mai iesit niciodata impreuna?

Daca si tie ti s-a intamplat sa te simti respinsa in urma unei conversatii, nu inseamna neaparat ca ai spus ceva gresit sau ca nu ai simtul umorului.

Mai rau este ca s-ar putea sa nu afli niciodata ce anume l-a deranjat la modul tau de abordare, dar noi am identificat patru greseli comune in care s-ar putea sa te regasesti.

Vorbesti prea mult

Uneori, din cauza emotiilor si plecand de la ideea ca nu vom gasi nimic de spus atunci cand conversam cu cineva nou, ajungem sa spunem prea multe. Fara pauze de respirat, fara sa asteptam reactii din partea celuilalt si chiar fara sa ne gandim daca ceea ce spunem l-ar putea „ataca” in vreun fel.

Indiferent de sex, oamenilor nu le place ca partenerul de discutie sa vorbeasca mult si inutil, insa barbatii sunt chiar mai sensibili la acest capitol. Ne acuza ca vorbim prea mult, ca ne plangem prea mult si ca nu-i lasam si pe ei sa-si spuna oful.

Asa ca, de acum inainte, incearca sa te pui mai des in postura de ascultator si gandeste-te daca ceea ce urmeaza sa spui e cu adevarat relevant in ceea ce priveste conversatia voastra.

Vorbesti numai despre tine

Din dorinta de a face impresie buna, s-ar putea sa pari narcisista. Nu te transforma in subiectul principal al discutiei voastre – vorbeste despre tine la momentul potrivit, adica atunci cand esti intrebata sau daca subiectul conversatiei are legatura cu o intimplare interesanta sau amuzanta din viata ta.

Ai prea multa energie

Desi de cele mai multe ori crezi ca nu e posibil sa suferi de prea multa energie, te poti afla printre acele persoane care se invioreaza instant atunci cand iau contact cu alti oameni. Si, pentru ca toata ziua ai stat cu nasul in calculator si n-ai avut timp sa vorbesti cu nimeni, s-ar putea ca odata ce gasesti un partener de discutie sa-l ametesti cu energia ta.

Incearca sa te controlezi atunci cand iti dai seama ca te agiti prea mult, ca razi prea tare din nimic sau ca iti bombardezi interlocutorul cu un milion de intrebari. Respira adanc, calmeaza-te si ia-o de la capat.

Esti previzibila

Atunci cand nu intretii conversatia cu informatii noi si interesante, s-ar putea sa-l plictisesti pe cel de langa tine. Si mai rau este sa spui in mod repetat lucruri previzibile sau care se subinteleg. Nu-ti subestima interlocutorul presupunand ca nu va fi interesat de ultimul film necomercial pe care l-ai vazut – impartaseste-i impresiile tale. In plus, incearca sa aduci intotdeauna argumente pro si contra subiectului discutat si vei face conversatia mai incitanta.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *