Ce trebuie să știi înainte de primul an de facultate

By  | 

Începi facultatea anul acesta și nu știi la ce să te aștepți? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de primul an de facultate.

Te bucuri că ai terminat liceul și ai scăpat de BAC, ai avut emoții și cu admiterea la facultate, dar acum totul s-a terminat. Sau nu… pentru că acum trebuie să începi facultatea și nu știi la ce să te aștepți.

Ce trebuie să știi înainte de primul an de facultate:

Nu vei regreta că ai stat să înveți în loc să mergi la vreo petrecere. În timpul facultății, vor apărea foarte multe petreceri și ieșiri în oraș la care te poți duce, dar ai doar o șansă să înveți pentru vreun test sau examen. Chiar dacă e mai distractiv să petreci, e mai important să stai o seară să înveți. Crede-ne, am trecut deja prin asta!

Citește și: Sfaturi pentru absolvenții de liceu 

Nimănui nu îi pasă cum arăți. Poate că în liceu era foarte important cum te îmbraci și cât de aranjată ești, dar în facultate nu prea îi mai pasă nimănui. Nu îți bate capul prea mult cu asta.

Toți vor fi la fel de imaturi ca în liceu. Multe persoane au impresia că la facultate vor cunoaște adulți responsabili și se simt prost că ele sunt fix ca în liceu. Din fericire, toți vor fi la fel ca tine.

Nu îți fie teamă să îți faci prieteni. Toată lumea e în aceași situație ca tine. Socializează și poate îți vei cunoaște cel mai bun prieten!

Dar nu îți fie teamă nici să petreci timp singură. Vei fii foarte confuză în această perioadă, deci ai nevoie și de timp pentru tine, pentru a te relaxa și pentru a te cunoaște mai bine.

Ai grijă la alimentație. Dacă te-ai înscris la o facultate din orașul tău, probabil încă vei locui cu părinții și viața ta nu se va schimba atât de mult. Dacă te muți singură în alt oraș, în schimb, va trebui să îți faci timp pentru cumpărături și gătit. Poate că e mai simplu să comanzi pizza în fiecare seară, dar este costisitor și nu prea sănătos.

Citește și: Merită să renunți la studii pentru un job cool? 

Cel mai probabil vei începe să bei cafea. Singurele momente când am băut cafea au fost în facultate. Dacă în liceu aveai același program în fiecare zi, în facultate acesta va fi destul de haotic. Vor exista nopți în care vei dormi doar 4-5 ore și nu e ok să fii un zombie la cursuri.

Profesorilor nu le pasă de tine. Dacă în liceu profesorii trăgeau de tine să mai aduci un eseu pentru a-ți mări nota, în facultate așa ceva nu se va întâmpla. Nu ai dus la timp un proiect sau ai lipsit la un parțial? Asta e. Învață să fii responsabilă.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Hannah Smothers)


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *