Ce sa nu spui cuiva care sufera

By  | 

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să fii în situaţia de a consola pe cineva care suferea, fie după o despărţire, fie atunci când pierdea pe cineva drag? Sunt folosite în aceste momente câteva vorbe de alinare ce nu au efectul dorit. Nu fac decât să răsucească cuţitul în rană.

Iată ce nu trebuie să spui unei persoane care a suferit o pierdere

”Toate se întâmplă cu un motiv”

Aceasta pare cea mai tâmpită şi proastă replică de consolare din toate timpurile. Care poate fi motivul pentru care el a înşelat-o? Sau care poate fi motivul care te va face să accepţi mai uşor decesul cuiva? Nu există.

O abordare mai realistă ar fi aceea de a găsi o modalitate de a-ţi consuma energia negativă în scopuri pozitive.

”Timpul vindecă toate rănile”

Serios? Şi ai cumva o telecomandă care să dea timpul înainte? Prezentul înseamnă suferinţă din păcate şi persoana care suferă are nevoie de o consolare în aceast moment,  nu promisiunea unui viitor mai senin. Aşadar, dacă nu poţi să oferi un sprijin real, nu arunca vorbe care nu înseamnă aproape nimic.

”O să îţi găseşti pe altcineva”

Oamenii nu pot fi înlocuiţi precum obiectele stricate. Dacă cineva important a ieşit din viaţa ta, nu poţi să umpli locul lăsat gol de acea persoană, ci poţi doar să accepţi în timp lipsa lui. Un mare ajutor în acest sens ar fi să existe nişte motive puternice pentru acea dispariţie, care să te ajute să te împaci cu ideea că nu mai este nimic de făcut. Atât timp ât o relaţie se termină fără un motiv concret va exista o perioadă mai mare de suferinţă.

Tu ce replici de consolare crezi că sunt mai sensibile şi sincere?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *