Ce sa nu faci la masa de Paste

By  | 

Mesele în familie sunt tot timpul nişte momente delicate, unde nu ai undă verde să spui sau să faci doar ce vrei… Iată la ce ne referim.

Ziua de Paşte reuneşte la masă acei membri ai familiei tale pe care nu i-ai văzut de anul trecut şi constituie totodată prilejul unor discuţii stânjenitoare sau care te irită serios, însă nu prea ai de ales, aşa că înduri cu stoicism întrebările indiscrete ale mătuşii de modă veche. Totuşi, iată ce porumbei să nu scoţi pe gură:

Eu fac ce vreau!

La masa de Paşte nu poţi să faci ce vrei – nu poţi să te ridici când vrei şi nu e politicos să refuzi mâncarea pe care ţi-o oferă cu atâta interes gazda. De asemenea, nu critica alegerile culinare ale vecinilor de masă. Dacă tu ai ales să nu mănânci carne de miel, lasă-i pe alţii să îşi facă liniştiţi pofta.

Eu spun orice!

Poate că masa de Paşte nu e tocmai momentul oportun de a povesti tuturor celor aflaţi la masă acel film cu accente de thriller. Bunica ta poate nu va aprecia la fel de mult ceea ce împărtăşeşti invitaţilor, aşa că rămâi discretă în povestiri. Fii rezervată şi răspunde cu calm atunci când eşti întrebată ceva – hei, nu ai foarte mult de îndurat!

Eu nu mananc orice

Da, e dificil ca atunci când te duci la rude la masă sau când acestea sunt invitate la familia ta la prânzul de Paşte să găseşti numai preparate pe gustul tău şi care corespund cu regimul alimentar pe care îl abordezi. Totuşi, evită să critici, să strâmbi din nas sau să te declari făţiş nemulţumită de meniul care ţi-a fost servit. Optează pentru acele alimente cu care eşti împăcată şi mulţumeşte politicos atunci când ţi se ia sau ţi se pune farfuria în faţă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *