Ce ne face irezistibile?

By  | 

De ce unele femei faimoase sunt adorate de oameni de pe tot globul, în timp ce altele primesc titlul de antipatice? Și cât de important este pentru femei să fie irezistibile? Jurnalistul Emma Rosenblum ne oferă câteva perspective lămuritoare.

Calitatile femeii irezistibile in ochii barbatilor

Nu s-au scris lucruri prea frumoase despre Anne Hathaway, cu toate că e o tipă sinceră și talentată. Un eseu din The New Yorker, “In Defense of the Happy Girl”, o portretiza: “Ne amintește de coșmarul fetei perfecte din liceu. E îngrijită, are succes și un scop bine definit, iar oamenii încă mai consideră aceste trăsături ca fiind respingătoare. Imaginea de tipă veselă ascunde, de fapt, o ambiție nemărginită”.

Cu alte cuvinte, Anne nu e plăcută, o trăsătură modernă pe care Tim Sanders, autor al The Likeability Factor: How to Boost Your L Factor, o definește ca “abilitatea unei persoane de a trezi emoții pozitive în alți oameni”. Sanders punctează patru atribute pe care persoanele adorate de toată lumea le au în comun: prietenia, relevanța (se conectează cu noi, restul muritorilor), empatia și simțul realității (cu picioarele pe pământ). Factorul realității este de foarte multe ori cel care ne ghidează să simpatizăm sau nu o persoană, mai ales dacă vorbim despre celebrități. S-o luăm, de exemplu, pe o altă mare câștigătoare a premiilor Oscar, frumoasa Jennifer Lawrence, al cărei stil candid de a da interviuri te face să crezi că e genul de fată care ar ieși cu tine la un pahar. Glumește pe seama poftelor ei pentru cheeseburgeri și despre faptul că poartă Spanx, acei colanți care modelează corpul. Sinceritatea ei i-a făcut pe cei de la Vulture.com să o încoroneze drept “tipa de gașcă a anului”.

Demarca-te intr-o lumină pozitiva

Mila Kunis are și ea acest dar de a se face plăcută de toată lumea, un videoclip în care îi oferă un interviu original unui jurnalist britanic răspândindu-se rapid în lumea întreagă, adaugând și mai mult farmec personalității ei cuceritoare. De același tratament se bucură și amuzanta Emma Stone, care nu se dă în lături de la a se autoironiza. “Celebritățile care se bucură din plin de simpatie au în comun un singur lucru – ne transmit sentimentul că le-am putea invita la noi acasă, unde am râde împreună la o cafea”. Deși cariera starurilor de cinema depinde de aprobarea publicului, în viața reală nu e neapărat un lucru bun să fim genul de femei plăcute de toată lumea. În cartea sa, Lean In, directorul executiv Facebook, Sheryl Sandberg, citează o cercetare care a descoperit că, pentru bărbați, succesul și simpatia celor din jur merg mână-n mână, în timp ce o femeie de succes atrage mai ales antipatii.

Revolutia #nofilter

Deci, cum ar trebui să procedeze o fată ca să se bucure de ambele? Încă de mici, am fost învățate să nu căutăm să ne punem în evidență calitățile, de teamă să nu părem enervante, aceasta fiind probabil trăsătura care o face pe Anne Hathaway mai puțin iubită de public. Însă ca femei care caută să aibă succes și să fie respectate, cred că ar trebui s-o lăsăm în pace pe Anne, așa cum face și ea cu noi. Mai bine am învăța câte ceva de la celebra Elizabeth Taylor care, deși a fost implicată în multiple scandaluri, a rămas cumva iubită. “Nu m-am luat niciodată prea în serios. La fel am procedat și cu criticile la adresa mea”. Un citat demn de o divă adorată, nu crezi?

Comments

comments