Ce inseamna sa fii un om frumos

By  | 

Când cunoşti un om nou, prima dată îi remarci frumuseţea exterioară şi abia apoi pe cea interioară. ”Ce frumoasă este această femeie”, poţi exclama când vă strângeţi mâinile pentru prima dată şi îi observi trăsăturile. Oare vei ajunge apoi şi la concluzia că este un om frumos?

Iată care sunt atributele pe care trebuie să le îndeplinească.

Inimă bună. Un om frumos trebuie să găsească puterea de a ierta pe cel care i-a greşit. Acesta are puterea de a face ziua celor din jur mai frumoasă cu blândeţea sa şi să se facă apreciat.

Umilinţă. Trebuie să fii conştientă atât de atuurile tale cât şi de defectele tale. Calităţile trebuie exploatate şi defectele trebuiesc remediate sau cel puţin conştientizate, pentru a păstra legătura cu realitatea. Nimeni nu este perfect.

Pasiune. Un om frumos pune pasiune în tot ceea ce face şi îi inspiră şi pe ceilalţi pentru a fi la fel.

Bucurie. Nu trebuie să ai cine ştie ce motive pentru a te putea bucura de fiecare zi la maximum, pentru că fiecare zi care trece trebuie preţuită şi împărtăţită.

Originalitate. Un om care vrea să fie ca alţii, să fie încadrat în tipare, este un om trist. trebuie să îţi găseşti pasiunile şi visurile tale pentru a-ţi construi personalitatea proprie.

Loialitate. În momentele dificile îşi dai seama cine îşi este prieten cu adevărat, aşadar un om frumos trebuie să fie alături de cei dragi şi la bine şi la rău.

Grija faţă de sine însăşi. Oricât de apreciată este grija faţă de alţii, un om frumos nu se neglijează pe sine şi investeşte timp şi efort în pasiunile sale dar şi în trăsăturile fizice. Răsfăţul trebuie să fie cuvântul de bază.

Acordă-ţi mai mult timp pentru a deveni un om frumos!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *