Ce info sa nu postezi NICIODATA pe Fb

By  | 

Data naşterii şi adresa. Data naşterii poate fi folosită pentru a fi accesat contul tău bancar, iar adresa, dacă mai are rost să-ţi spun, pentru a te lăsa cu apartamentul gol. 

Postează după vacanţă, nu ȋn timpul. Cu toate că ţi se pare o tâmpenie ce-ţi spun, experţii ȋn securitate online de la Facebook ne sfătuiesc să nu dezvăluim faptul că nu suntem acasă – hoţii abia aşteapă să afle acest lucru. 

Apropo, unele telefoane mobile ȋnregistrează automat pe hartă şi locul ȋn care te afli, iar această informaţie poate fi accesată de către cei “direct” interesaţi. Elimină opţiunea geotag din soft-ul mobilului tău pentru ca nimeni să nu afle unde locuieşti. 

Nu posta nimic din ce şeful sau familia nu ai vrea să afle… pentru că vor afla. Facebook-ul, la fel ca viaţa offline, este tot precum un sat – ştirile “suculente” sau compromiţătoare se află cu viteza luminii, ba mai rău… tot ce scrii rămâne ȋn sistem şi oricine ȋţi poate bate obrazul după ani şi ani de la momentul postării. 

Nu posta numele de fată al mamei tale, căţelului, pisicii sau bebeluşului. De cele mai multe ori, acestea sunt răspunsurile la ȋntrebările de securitate de pe conturile de e-mail, dar şi ale site-urilor care au legătură cu finanţele tale. Vrei să rămâi fără bani sau fără căsuţă de mail?!

Nu posta nimic atunci când eşti nervoasă şi nici informaţii compromiţătoare. Şeful te-a călcat pe nervi? Nu ţi-ai plătit taxele şi eşti mândră de asta sau intenţionezi să-ţi dai demisia ȋn curând pentru că ţi-ai găsit un super-job? Numără până la şapte ȋnainte să postezi orice informaţie care odată făcută publică ar putea să-ţi dăuneze!

Nu posta fotografii cu obiecte de valoare din casă. Cred că te-ai prins de ce… Astfel rişti să intri direct ȋn topul listei hoţilor, iar dacă ai asigurare pe casă, te-ai putea trezi cu un telefon ȋn care ţi se spune să ştergi fotografiile sau să-ţi măreşti rata lunară pentru că ai un risc crescut de a fi furată.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *