Ce faci atunci cand nu iti este impartasita iubirea?

By  | 

Simţi că durerea te sfâşie atunci când iubirea nu iţi este împărtăşită de către persoana pe care o iubeşti din tot sufletul tău. De ce suntem oare capabili de a iubi persoane care nu ne vor răspunde niciodată la sentimente?

Există şi situaţii în care simţi cu tărie că acest bărbat poate fi alesul şi atunci lucrurile sunt şi mai dureroase. Multe femei trăiesc cu speranţa că îl pot face pe bărbat să se îndrăgostească de ele şi aceste vise nu se materializează, lăsându-le triste şi lipsite de putere pentru a mai lupta.

Problema este că aşteptarea ca iubirea să îţi fie împărtăşită este mai dureroasă decât dacă ai întrerupe această relaţie platonică brusc (consideră că smulgi un bandaj de pe o rană) şi ţi-ai permite tu însăţi să treci mai departe.

Acceptă realitatea

Când iubim pe cineva, avem impresia că este singura persoană din lume care ne-ar putea face fericite. Ce nu reuşim să realizăm pe moment este că niciodată nu vom fi fericite alături de un bărbat care nu ne iubeşte. În loc să stai să îţi plângi de milă împacă-te cu ideea că nu toată lumea iubeşte pe toată lumea şi că dragostea cu de-a sila nu se poate. Nu are nici un sens să mai investeşti timp şi energie în persoana asta. 

Mergi mai departe 

Ştim că în teorie totul e mai uşor decât în practică. De fapt, despărţirea este cea mai dificilă parte dintr-o relaţie. Plângi atât cât este nevoie şi începe prin a arunca pozele şi alte lucruri care îţi pot aduce aminte de momentele frumoase petrecute împreună (dacă au existat). Stai departe de locurile care îţi aduc aminte de el. În schimb, încearcă să îţi menţii timpul ocupat. Petrece mai mult timp cu familia şi cu prietenii, fă lucruri pe care îţi face plăcere să le faci. În acest mod nu vei mai avea timp să te gândeşti la persoana care nu îţi împărtăşeşte sentimentele.

Îndrăgosteşte-te 

Dacă cineva nu te place şi totuşi rămâne cu tine nu este un semn că ar trebui să mai lupţi pentru această relaţie. Dacă eşti dispusă să suferi din cauza cuiva care nu este disponibil emoţional arată cât de puţin valorezi tu pentru tine. Nu faci altceva decât să te torturezi şi vei ajunge să crezi că nu eşti iubită pentru că nu meriţi iubire, lucru cât se poate de fals. Cu timpul, te vei îndrăgosti din nou şi vei privi înapoi cu regret la zilele irosite alături de o iubire fără speranţe. 

Iubirea adevărată presupune ca doi oameni să se conecteze emoţional şi mental pentru a împărtăşi emoţiile pe care le simt unul pentru celălalt. Aceasta este o iubire sănătoasă, echilibrată şi potrivită pentru o persoană. În concluzie, dacă ajungi să ai sentimente foarte puternice pentru o persoană care nu îţi poate răspunde la ele, nu are sens să pierzi timpul cu cineva care nu te iubeşte. Nu eşti nici prima şi nici ultima femeie care a trecut printr-o experienţă similară.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *