Ce fac duminica pentru a avea o saptamana grozava

By  | 

Niciodată nu te bucuri că începe o nouă săptămână? Iată ce trebuie să faci duminica pentru a avea o luni grozavă!

Pentru mine, zilele de luni nu sunt atât de groaznice. Sigur, nici eu nu țin neapărat să mă ridic dimineața devreme din patul moale și confortabil pentru a lucra, dar există anumite lucruri pe care le fac duminica pentru a mă asigura că îmi voi începe cu zâmbetul pe buze noua săptămână.

Multe persoane își petrec prima parte a duminicii în pat, încercând să scape de mahmureală sau pur și simplu lenevind ore în șir vizionând filme sau seriale. Eu, în schimb, mă trezesc în jur de ora 10 și mă ridic din pat imediat. În felul acesta, îmi păstrez un program de somn relativ regulat, iar în noaptea dintre duminică și luni reușesc să mă odihnesc suficient, astfel că nu îmi este greu să mă trezesc pentru a-mi intra în rolul de adult responsabil care trebuie să lucreze.

Apoi, vine timpul pentru micul ritual de dimineață, care începe cu puțină pisiceală alături de cele două mâțe ce-mi sunt colege de apartament sau alături de iubitul meu. Există vreun mod mai bun de a-ți începe dimineața? Nu cred!

După ce deschid larg toate geamurile din casă, îmi pregătesc micul dejun, pe care îl mănânc de obicei în fața calculatorului (știu, știu, nu e tocmai ok!), vizionând clipuri haioase sau un episod scurt dintr-un serial, fie el Family Guy, Sex and the City sau Seinfeld. Abia m-am trezit și deja am o stare de spirit bună, care se va menține pe durata întregii zile.

După ce spal vasele și citesc câteva pagini dintr-o carte, e timpul să mă pun pe treabă! Mă uit prin frigider și prin cămară, apoi pregătesc lista de cumpărături pentru săptămâna ce urmează. În felul acesta, în timpul săptămânii nu e nevoie să dau o fugă până la magazin pentru că nu am lapte – am cumpărat tot ce trebuie în weekend, de la hypermarket sau din piața cea mai apropiată!

Tot duminica îmi petrec puțin timp gândindu-mă ce voi avea de lucrat în săptămâna următoare și încerc să mă organizez puțin. În felul acesta, ziua de luni nu mă va lua prin surprindere și nu mă voi simți copleșită de numărul mare de sarcini pe care le am de rezolvat.

Dacă este nevoie, fac puțină ordine prin casă. Prefer să am casa mereu ordonată și curată făcând câte puțin în fiecare zi, iar acesta este un sfat valoros care te va ajuta și pe tine să economisești timp cu curățenia!

Urmează apoi ora de înfrumusețare, așa cum îmi place să o numesc, care include aplicarea măștilor de păr și de față, epilarea, exfolierea, manichiura, pedichiura și toate celelalte lucruri pe care noi, femeile, le facem pentru a ne simți mai bine în corpul nostru. Bneînțeles că luni mă voi trezi simțind că sunt cea mai frumoasă și îngrijită femeie din lume!

Cât despre sport, trebuie să recunosc că nu stau prea bine la capitolul acesta! În afară de ceva mers pe jos și plimbări, nu mă pot lăuda decât cu săritul corzii în casă.

Seara îmi permit să pierd ceva timp pe internet, după care cel mai probabil mă voi băga în pat pentru a viziona un film-două.

Cât despre luni dimineața, obișnuiesc să îmi setez alarma puțin mai devreme decât trebuie, pentru a mai putea lenevi 15-20 de minute, apoi îmi încep ziua fără grabă și fără stres, știind deja, în mare, de ce task-uri mă voi ocupa.

Tu cum îți petreci duminica?

Comments

comments