Ce este succesul si cum ajungi acolo

By  | 

Citim cu încântare interviurile cu femeile pe care le admirăm în speranţa că vom reuşi să furăm şi noi secretul succesului ei. Cu toate astea, nu există o reţetă care să funcţioneze în orice situaţie, ceea ce ne deprimă şi mai tare. Nesiguranţa şi necunoscutul sunt cele mai mari impedinente în calea unei femei de succes.

1. Defineşte succesul.

Vorbim mereu despre obiective şi despre importanţa lor dar nu le acordăm atenţia cuvenită şi cu fapta. Ca să poţi afirma că eşti într-adevăr o femeie de succes trebuie să ai o unitate de măsură. Dacă lucrezi în vânzări şi ai rezultate bune asta nu înseamnă că ai succes. Dacă, în schimb, îţi propui ca într-un an să creşti vânzările cu 20% şi la data stabilită ai tras linie şi constaţi că ţi-ai îndeplinit obiectivul, asta înseamnă că eşti o femeie de succes.

Succesul poate fi să primeşti o avansare în primul an de lucru, să îţi cumperi locuinţa ta, să înveţi să găteşti, să reuşeşti să schimbi în bine destinul cuiva, etc.

2. Nu renunţa.

Drumul către suces, respectiv către îndeplinirea obiectivelor, nu este lipsit de încercări. Ba chiar, atunci când vine momentul să tragi linie şi să concluzionezi dacă ai reuşit ori ba ceea ce ţi-ai propus adeseori se întâmplă să constaţi că eşti cu mult în urmă. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să renunţi, ci că trebuie să munceşti mai mult.

Când mergi la un spectacol de balet vezi rezultatul final, un spectacol de excepţie. Cu toate astea, probabil că balerina a întâmpinat numeroase dificultăţi în timpul repetiţiilor care, însă, nu au făcut-o să rununţe la visul ei!

3. Fii sinceră cu tine însăţi.

Priorităţile se schimbă în viaţă, aşadar obiectivele tale se vor schimba şi ele. Nu este o ruşine ca la un momentdat să îţi reconsideri priorităţile şi să constaţi că vrei să lupţi pentru altceva, că succesul de ieri va reprezenta eşecul de astăzi. Un exemplu relevant, cu care se confruntă multe femei în ziua de astăzi, este că la început pun cariera pe primul loc iar mai târziu ajung să îşi dorească o familie.

Ai terminat facultatea, toate bune şi frumoase până când ai început lucrul şi ai realizat că nu îţi place deloc ce faci. Pune punct şi ia-o de la capăt dacă ai reuşit să îţi dai seama ce vrei să faci în continuare.

4. Asumă-ţi riscuri.

De obicei nu ne exploatăm potenţialul la adevărata valoare, de teamă; teama de eşec este cel mai mare duşman al succesului! ”Nu o să încep acest business pe cont propriu pentru că nu am experienţă în antreprenoriat şi probabil o să dau greş!” Cu această atitudine aşa va fi! Iar mai târziu, când altcineva va fi construit un business de succes folosind ideea ta, va fi prea târziu pentru regrete.

5. Delimitează viaţa personală de cea profesională.

O adevărată luptătoare îşi concentrează toate eforturile în a-şi atinge obiectivele. Cu toate astea ai grijă să nu neglijezi şi alte aspecte ale vieţii care te fac fericită sau pur şi simplu sănătoasă. Compromisurile au o limită pe care de multe ori o încălcăm şi trăim apoi cu regrete. Fă ceea ce ai de făcut în aşa fel încât să nu priveşti în urmă cu regret. Timpul nu poate fi recuperat iar unele relaţii nu mai pot fi recâştigate.

Ca să te poţi considera o femeie de succes trebuie să ai nişte obiective clare, să fii ambiţioasă, să accepţi schimbările şi să procedezi în aşa fel încât să nu priveşti niciodată în urmă cu regret!

Tu ce alte sugestii mai ai?

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *