Ce este negaholismul si cum scapi de el

By  | 

Acesta cu siguranţă nu este trendul anului 2016, ci acea gândire nocivă care nu te duce nicăieri. Află mai multe.

Negaholismul este un termen apărut la americani şi explicat prin ideea că orice persoană cu gânduri frecvent negative sau pesimistă, care nu vede niciodată partea bună a paharului este un negaholic. Negaholicii sunt excesiv de negativi, chiar şi când se află în perioade frumoase ale vieţii lor. Nu găsesc acel resort de care să se agaţe pentru a-şi depăşi starea dezolantă şi să privească viitorul cu gânduri bune.

Simptome

Conştientizezi uneori că, după o experienţă neplăcută sau după o chestie care pur şi simplu nu ţi-a ieşit aşa cum îţi doreai, tu mai mult de plângi de eşec, decât să te încurajezi că orice rău e înspre bine? Atunci e posibil să fii puţin negaholică. Prietenele tale te complimentează pentru ţinuta pe care o porţi când ieşiţi, dar tu le răspunzi că nu îţi place absolut deloc? Ai şanse mari să fii o negaholică.

Cauze

Psihologii spun că negaholismul este o dependenţă psihică de negativitate. Se descrie prin acele stări mereu irascibile, gânduri pesimiste. Persoanele care pot fi negaholice sunt de obicei copleşite de stres şi nu îşi văd viitorul în termeni optimişti. Aceste persoane e posibil să fi trecut prin experienţe traumatizante sau să nu aibă puterea să se canalizeze pe aspectul pozitiv al lucrurilor.

Rezolvari

Psihoterapeuţii recomandă ca în cazul în care îţi dai seama că ai luat-o pep anta negaholismului, să apelezi la familie şi la prieteni, să fii mereu înconjurată de ei şi să faci cât mai multe chestii care îţi stârnesc râsul. Alege să vizionezi comedii, ascultă muzică, show-uri de stand-up comedy, citeşte o carte plină de umor bun (gândeşte-te, de exemplu la „Fraţii Sisters“ de Patrick deWitt, editura Polirom). Ascultă muzică şi respectă-ţi orele de odihnă, dar renunţă să butonezi WhatsApp-ul şi alte aplicaţii cu multe ore înainte de somnul nocturne. În plus, străduieşte-te din răsputeri să vezi lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă şi nu asculta opiniile negative ale altor oameni. Fiecare are dreptul la opinia sa, dar asta nu înseamnă că trebuie să te laşi afectată în vreun fel de ce spun alţii. Dacă ai nevoie de puţin ghidaj, poţi citi cartea „Negaholics: How to Overcome Negativity and Turn Your Life Around“, disponibilă pe Amazon.com.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *