Ce bine ca esti single!

By  | 

Îți spunem cum să faci față tuturor nedreptăților cu care te-ai confruntat sau de care te vei lovi la un moment dat.

Ce ți se spune: Hai, nu iei tu camera asta?!

Ce spui tu: Nu.

Bănuiesc că știi scenariul: ești în vacanță cu prietenii și, în momentul în care ajungeți în hotel și vă luați în primire camerele, urmează apoi renegocierea repartițiilor. Ei, bine, dacă te-ai dus single într-un grup de cupluri, te trezești aproape inevitabil că ți se dă camera aia mică, fără jacuzzi (până aici!!!), ci cu o cabină de duș, nici măcar cadă, și cu un șifonier de nici pantofii nu prea ai loc să-i pui. De ce să accepți să le dai lor mai mult spațiu și tu să te mulțumești cu mai puțin doar pentru că ești… single? Ei, bine, nu. Ia-ți inima-n dinți și repetă după mine: ”Nu. Îmi place camera asta mult. Chiar nu vreau să mă mut”. Și nu lăsa de la tine!

5 adevaruri despre perioada single

Ce ți se spune: Ce ești așa pornită?! Nu fi supărată, îți vei găsi pe cineva!

Ce spui tu: Evident că o să găsesc, dar nu am nici o problemă cu statutul actual. Îmi place compania propriei persoane.

Să-mi explice și mie cineva cum de în societate a început să fie vehiculată ideea conform căreia fetele care sunt single sunt niște acrituri, tot timpul cu capsa pusă sau niște plictisite. Fericirea și bucuria țin numai de un statut social? Dacă nu am verighetă pe deget sau un bărbat lângă mine, sunt cumva… neterminată?

Ei, bine, nu, consider din proprie experiență că nu am fost nici mai nervoasă și nici mai plictisită în episoadele mele single, am fost la fel ca atunci când eram cu cineva. Așa că te rog, draga mea, dă-le cu tifla tuturor acelora care cred că dacă ești single ești o acritură ”by default”.

Ce ți se spune: Faci tu asta în locul meu? Hai că nu ai nici copii acasă și nici bărbat.

Ce spui tu: Îmi pare rău, chiar nu am cum.

Nu am avut parte de acest scenariu, dar am atâtea prietene care au fost nevoite să facă față unor asemenea vorbe ofensatoare și nedrepte, încât țin să lămuresc problema. În primul rînd, numai când am auzit că o femeie poate să-i spună așa ceva unei alte femei am văzut roșu în fața ochilor. Cum poate îndrăzni cineva să te ofenseze în așa hal și să și prespună că tu ai să fii fată bună și ai să-i preiei din muncă?! Încă stau și mă întreb.

E cool sa fii single!

Vă rog pe voi, fetelor cu bebe acasă și soți, să nu credeți că fetele single nu au altă treabă decât să taie frunze la câini. Au și ele o viață. Poate nu o fi așa încărcată și solicitantă ca a voastră, dar este cu siguranță plină, iar dacă doriți ajutor, cereți-l respectuos, nu printr-o jignire.

Ce ți se spune: Cred că te distrezi la greu! Recunoaște, nu vrei să te legi la cap, de asta ești single.

Ce spui tu: Viața mea nu este doar petrecere, dar mă simt bine, da.

Nu știu de ce, dar multe persoane cred că, dacă ești single, ai cumva o agendă cu party-uri monstru, ca cele pe care le vezi prin filme, sau că deții o listă cu bărbați disponibili pe care o bifezi sistematic și că nu ai chef ”să te legi la cap”. Măcar am avansat puțin de la imaginea foarte jignitoare a tipei single disperate care nu are noroc să dea peste un tip cumsecade care s-o ia.

10 lucruri rezervate fetelor single

Dar tot te deranjează această aluzie la faptul că ai fi o femeie care nu ia viața în serios. Decizia de a fi single poate fi una matură, calculată și mai ales asumată. Nu trebuie să vină nici dintr-o nevoie de aventură și nici din cauza unei instanțe superioare și nemiloase care ne lasă singure pe lume. Data viitoare când ți se aruncă o aluzie voalată privind cât de libertină ești, explică-le ”binevoitorilor” că e treaba lor dacă nu înțeleg prea bine cum stă treaba cu a fi single, nu a ta.

Comments

comments