Cauti jobul perfect? Noi iti spunem cum!

By  | 

N-ai job, deși cauți de mult? Nu e cazul să te descurajezi – COSMO îţi spune care sunt criteriile unei căutări cu rezultat satisfăcător.

Ne bazăm tot mai mult pe prietenul nostru de nădejde, internetul. Chiar şi atunci când, din motive ce nu mai merită discutate, ne-am pierdut locul de muncă sau am renunţat la el în speranţa altuia mai bun, primul lucru pe care l-am făcut a fost să consultăm ofertele de pe siturile de specialitate. Dar s-ar putea să ai rezultate chiar mai bune decât până acum, dacă urmezi sfaturile noastre de căutare. În plus, ţinând seama de câțiva paşi esenţiali, te pui la adăpost de greşeli care îţi ,,fură” din timpul preţios.

Alege-ţi cu grijă siturile

E prima şi cea mai importantă regulă în cazul căutării online. Da, internetul ne e de mare ajutor în toate domeniile, însă trebuie să recunoaştem că, pe lângă lucrurile utile, sunt postate multe altele care ne pot induce în eroare. Aşa că nu vizita pagini la întâmplare, ci intră numai pe acele situri cu reputaţia ,,curată”. Dacă nu te pricepi foarte bine, documentează-te printre cunoscuţi si află care situri sunt cele mai populare şi care i-au ajutat pe ei să-şi găsească jobul la care visau. Vei afla multe lucruri care-ţi vor fi de ajutor şi pe viitor.

Cum iti gasesti job via Twitter

Redefineşte cuvintele căutării

Ai întâlnit dificultăţi în încercările tale de a găsi un job potrivit? Poate că ţi-au scăpat lucruri banale, cum ar fi cuvintele-cheie pe care le tastezi înainte să apeşi ENTER. Fii sigură că se potrivesc perfect cu tipul de job pe care îl cauţi şi, mai ales, că nu foloseşti termeni incerţi, care îţi reprezintă doar vag preferinţele. Ca să fii mai sigură, adaugă mai multe cuvinte căutării, dar ai mare grijă cum le combini. Aşa cum poate ştii deja, combinaţia de cuvinte trebuie să sune standard, crescând astfel numărul opţiunilor.

Setează-ţi mailul de alertă

Dacă vizitezi un site care îţi place şi ţi se pare că îţi poate oferi multe oportunităţi în ceea ce priveşte cariera, nu uita să bifezi acea căsuţă care îţi cere acordul de a primi notoficări pe adresa personală de e-mail. Te-ar ajuta foarte mult să fii la curent cu anunţurile noi care se postează, mai ales dacă aplici de îndată ce jobul a fost făcut public online. În plus, vei deveni mult mai vizibilă pentru angajatori şi vei obţine mai multe şanse de a fi contactată.

Obtine jobul de vis

Menţine-te concentrată

Cu atâtea oferte venind din toate părţile, s-ar putea să te simţi tentată să aplici peste tot. Nu-ţi irosi timpul şi energia cu oferte care nu te interesează cu adevărat, cel mai bine e să-ţi încerci norocul numai cu cele pentru care eşti calificată. În plus, dacă nu ai pregătirea necesară pentru un job, cei care fac recrutările vor descoperi cu siguranţă. La urma urmei, în asta constă munca lor. Vei obţine rezultate mai bune dacă rămâi concentrată pe ,,felia” ta, cum se spune.

Ai grijă la falşii angajatori

Probabil ai auzit de persoane care au devenit ţinta unor escrocherii pe net. E relativ uşor să cazi în capcană, dar dacă acorzi atenţie câtorva indicii, vei reuşi să deosebeşti ofertele adevărate de cele care vor să profite de pe urma ta. Fereşte-te de postările care promit câştiguri substanţiale într-un timp foarte scurt sau îţi cer în schimbul aplicării date foarte personale, cum ar fi codul numeric personal sau numărul asigurării sociale.

Intrebari care iti aduc jobul visat

Corectează-ţi ,,marfa”

Dacă vrei să-ţi impresionezi angajatorul, e clar că totul trebuie să arate impecabil. Reciteşte-ţi CV-ul şi scrisoarea de intenţie şi asigură-te că nu ai greşeli gramaticale sau clasicele litere ,,mâncate” din neatenţie. Foloseşte o mărime de font potrivită, pentru ca textul să fie uşor de parcurs. După cum ştii, angajatorii nu-şi vor pierde timpul cu ,,romane” ambigue. Fii cât mai clară şi concisă în toate informaţiile pe care le oferi.

Comments

comments