Cat timp petreci intre 4 pereti?

By  | 

Cosmo definitie

Indoorsman = persoana care acorda exagerat de mult timp activitatilor casnice, cum ar uitatul la televizor, navigarea pe internet sau dormitul, ignorand orice ocazie socializare.

Surprinzator este ca ceea ce ai citit nu e definitia lenesului. Desi recunosti ca atunci cand nu ai chef de iesit sau de lucrat la
proiectul ala solicitant, te refugiezi la televizor, te poti considera un „indoorsman” abia atunci cand chestia asta devine patologica. Adica, iti pierzi incet, dar sigur, interesul pentru lumea de afara.

De ce? Psihologii spun ca epoca moderna a adus cu sine o presiune imensa pe umerii multor tineri, care fie se tem ca nu se pot ridica la inaltimea asteptarilor celor cu care interactioneaza, fie nu se simt pregatiti sa descopere ca esecul pandeste la fiecare pas. Oricum ar fi, trebuie sa te feresti de prapastia izolarii, pentru ca nu poate insemna decat cel putin stagnare din toate punctele de vedere.

Esti o tocilara?

Hei, e doar un cuvant. Desi destul de neplacut, mai ales pe vremea liceului, cand toti colegii te „alintau” astfel, trebuie sa-ti dai seama ce te face sa renunti fara remuscari la socializare, la placerea de a cunoaste locuri si oameni noi. Cel mai probabil, o inlocuiesti cu o alta, spun psihologii.

Esti la curent cu cele mai bune romane ale momentului si nu exista zi sa nu te pierzi in lumea lor fascinanta. Nici nu mai tii minte cate nopti la rand ai adormit cu cartea ta mult iubita in brate. De asemenea, iti place sa fii informata din punct de vedere stiintific, politic, economic, nimic nu-ti scapa.

Drept care, internetul si televizorul iti sunt cei mai buni prieteni. De ce ai avea nevoie de altii, cand camera ta e doldora de tot ceea ce-ti trebuie? Tu poti sa-ti spui asta de cate ori crezi ca e nevoie, in incercarea de a te convinge, insa pe noi nu ne pacalesti.

E foarte bine ca citesti si, mai ales, e extraordinar ca esti selectiva si colectionezi carti de-a dreptul memorabile. Cu toate astea, gresesti crezand ca traiesti intens doar pentru ca asa traiesc personajele tale preferate. Rememorezi zambind momentele lor de glorie, dar cum ramane cu ale tale?

Nu te poti intalni cu implinirea adevarata decat trecand pragul casei tale. La urma urmei, ce folos sa fii un pachet de informatii daca nimeni nu poate profita in nici un fel de cunostintele pe care le-ai dobandit? Data viitoare, ia-ti cartea cu tine in parc. Poate cineva e dornic de ceva schimb de idei.

Virtual vs Real

Nici macar nu-ti mai aduci aminte cand te-ai pierdut in „tumultul” relatiilor virtuale. Sa fie oare mai dulce prietenia, dragostea, nascute prin intermediul internetului?

Specialistii precizeaza ca, din perspectiva ta, poate fi doar mai sigura. Esti de parere ca o relatie astfel inceputa si dezvoltata, daca putem merge atat de departe, nu are forta de a te rani, ca una „plamadita” de realitate. In plus, e mult mai usor sa gasesti cuvintele potrivite atunci cand ai o tastatura in fata, nu-i asa?

Dar gAndeste-te de cate lucruri te priveaza aceasta activitate care iti fura timpul atat de pretios. Esti impacata cu tine insati stiind ca pierzi zambetul care ar fi putut insoti acel cuvint? Sau privirile, gesturile, miscarile, vocea celui cu care comunici?

COSMO te incurajeaza sa te ridici din pat, sa-ti pui deoparte pijamaua tocita de atata purtat, sa inchizi laptopul care miroase a incins si sa iesi afara, preferabil in cel mai aglomerat loc pe care il stii. Infrunta privirile celor din jur, nu te costa nimic si poate fi mai palpitant decat orice conversatie pe messenger!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *