Învață să reduci stresul la birou în maxim 1 minut

By  | 

Oricât de ocupată ai fi, chiar și tu ai un minut pentru a scăpa de stresul de la birou; COSMO te învață ce să faci.

Chiar dacă îți place foarte mult job-ul tău, uneori ai zile foarte stresante, din diferite motive. Bineînțeles, stresul îți va afecta munca, dar și sănătatea, deci este important să știi cum să te relaxezi.

Iată câteva metode prin care poți reduce stresul la birou în maxim 1 minut:

Oprește-te din ce faci și respiră adânc. „Atunci când suntem stesați este produsă adrenalină, ceea ce duce la și mai mult stres și senzații de panică”, spune Amit Sood, doctor și expert în stres. „Respirațiile lente și adânci reduc nivelul adrenalinei, deci este foarte dificil să te simți stresată dacă respiri adânc.”

Cum să scapi de stres chiar acum

Întreabă-te dacă această problemă va conta și peste 5 ani. Atunci când pui situația în alt context vei realiza că nu este atât de apocaliptică precum crezi.

Desenează. Creativitatea activează cortexul prefontal, deci vei fi mai puțin stresată. Măzgălește ceva pe un caiet sau cumpără-ți o carte de desenat pentru adulți și te vei simți mai bine.

Gândește-te la ce merge bine. E mai simplu să ne concentrăm pe ce merge prost, dar gândește-te la cate sarcini ai dus la capăt până acum și vei vedea că situația nu e așa gravă.

Sună o rudă sau o prietenă. Vocea cuiva drag te va scăpa de stres în cel mai scurt timp! Nu te lungi la vorbă, totuși, trebuie să te întorci la muncă!

Suferi de anxietate sau esti stresata?

Miroase ceva plăcut. „Aromaterapia are un efect relaxant pentru că nasul este conectat la creier„, spune doctorul Sood. Poartă în geantă o mostră de parfum sau o cremă care îți aduce aminte de iubitul tău sau care are un miros foarte plăcut.

Bea un ceai. Nu numai că anumite tipuri de ceai au un efect relaxant, dar deshidratarea te poate face stresată, deci e important să te hidratezi.

Cere ajutor. Nu trebuie să faci totul singură mereu, e foarte ok să ceri și ajutorul unui coleg sau al șefului din când în când.

Schimbă wallpaper-ul compunterului cu unul verde. Studii recente arată că nu trebuie neapărat să ieși în natură pentru a te bucura de efectele sale. Se pare că și imaginile cu ceva verde pot avea același efect.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Comments

comments

1 Comment

  1. Iulian

    18 aprilie, 2016 at 17:14

    Eu am scapat de problema asta pentru ca am ales sa fiu freelancer si acum biroul meu e chiar locuinta unde stau alaturi de logodnica, undeva in zona complexului Cosmopolis. Sunt editor fotograf si ma ocup de proiecte in zona foto video asa ca eu am scapat de stres

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *