Cum avansezi în carieră?

By  | 

Cu toții ne dorim o carieră cu care ne putem lăuda, însă ce putem face pentru a avansa în carieră?

Să avansezi în carieră nu este cel mai simplu lucru, însă nici imposibil. Foarte mulți tineri își doresc să avanseze în carieră cât mai repede, cel mai probabil de teamă să nu rămână blocați toată viața pe același post care nu este tocmai bine plătit.

Citește și: 4 semne că nu câștigi destui bani

Iată ce poți face pentru a avansa în carieră:

În primul rând, gândește-te unde anume vrei să ajungi. Vizualizează-ți locul de muncă pe care îl vei avea peste un an, peste 5 și peste 10. Este evident că nimeni nu ajunge director de bancă sau redactor șef al unei reviste de succes peste noapte, deci gândește-te care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru a ajunge la scopul final. Da, poate că va dura ceva până vei avea job-ul de vis, dar vei ajunge acolo!

Apoi, gândește-te ce anume îți lipsește în acest moment – de ce nu poți avea chiar acum job-ul pe care ți-l dorești? Dacă îți lipsesc anumite skill-uri, învață-le! Caută un curs accesibil ca preț, eventual aproape de casa ta (sau chiar unul online), strânge bani pentru el și înscrie-te cât mai curând. Îți lipsesc anii de experiență? În acest caz, mai așteaptă puțin sau caută același post la alte companii, unde angajatorii nu vor să ai atât de multă experiență.

Citește și: 8 lucruri pe care femeile de succes le fac la birou

Și pentru că am adus vorba de căutarea unui job la altă companie decât cea la care ai vrea să ajungi… fii cu ochii mereu pe anunțurile noi! Poate că în momentul acesta ești mulțumită cu postul pe care îl ai și îți dorești să îl schimbi abia peste vreo doi ani, însă este important să știi mereu ce se caută.

În cazul în care vrei să rămâi la compania unde lucrezi acum, încearcă să discuți cu șeful despre o posibilă avansare. Poate crezi că momentan nu ai șanse și te va refuza, însă asta e tot ce s-ar putea întâmpla – să te refuze. În cazul acesta, te vei întoarce la biroul tău și vei continua să faci ce faceai și până acum, nu ai absolut nimic de pierdut. Însă poate că te descurci mai bine decât crezi, iar șeful chiar se gândea să te promoveze. Ia-ți inima în dinți și discută cu el!

Citește și: 5 moduri prin care îți sabotezi cariera zilnic

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *