Capcanele majorarii de salariu

By  | 

Nu te justifica

Nu spune la ce iti trebuie banii. Sa achiti ratele, sa iti iei masina, sa dai inapoi imprumutul de la un prieten, ca sotul a fost concediat… Cine n-are nevoie de mai multi bani ? Compania nu este interesata de nevoile tale, ci de valoarea ta.

Nu fi irationala, imatura, pripita

Daca seful simte la tine unul din aceste “pacate”, iti inchide gura imediat. Cand Politia te trage pe dreapta, lacrimile nu ajuta. In schimb, o abordare profesionista conduce ambele parti spre un compromis fericit.

Nu cere un salariu “cat are colega mea, Maria”

Chestia asta ii enerveaza pe angajatori mai mult decat orice altceva. Seful nu va mai sta sa iti explice ca Maria castiga mai mult decat tine pentru ca are mai multa experienta, abilitati, educatie (chiar daca face aceeasi slujba). In schimb, va crede ca ti-ai bagat nasul unde nu iti fierbe oala si ca nu e prudent sa iti incredinteze informatii importante, confidentiale.

Nu ameninta cu demisia

… decat daca nu esti hotarata sa iti pui in gandul in aplicare. Bluff-ul este pentru pocher. Sunt sanse ca seful sa te invite sa iti urmezi visele in alta parte. Si chiar daca nu te da pe usa afara, el stie deja ca esti la vanatoare de slujbe si ca nu poate conta pe loialitatea ta.

Nu te purta de parca chestia asta ti se cuvine. Seful va intra in defensiva si e putin probabil sa iti dea ce vrei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *