Cand renunti la o prietenie

By  | 

Nu trebuie să te simţi prost când simţi că e nevoie să renunţi la o prietenie. Cazurile în care două persoane rămân prietene toată viaţa sunt foarte rare şi nu te ajută cu nimic să tragi de o relaţie (de orice fel) care nu mai merge.

Iată câteva cazuri în care e ok să renunţi la o prietenie.

1. De multe ori, rămânem într-o relaţie de prietenie doar pentru că ştim persoana respectivă de mult timp. Chiar dacă am petrecut clipe plăcute alături de acel prieten cândva, oamenii se schimbă şi pot evolua în moduri diferite. Dacă nu mai avem nimic în comun, de ce să mai continuăm această relaţie?

2. Unii "prieteni" te caută doar când au nevoie de tine. Deşi este normal să ajuţi oamenii la care ţii, şi ei trebuie să facă acelaşi lucru pentru tine. În plus, dacă evită să ieşiţi împreună sau nici măcar nu îţi mai răspunde la telefon, este clar că doar se foloseşte de tine. Ai nevoie de prieteni adevăraţi, nu de oameni pe care să îi ajuţi când au nevoie.

3. Din păcate, sunt cazuri în care cel pe care îl credeai prieten te trădează. Cu toţii am trecut sau vom trece cândva prin asta şi în niciun caz nu este ceva plăcut. O persoană de acest fel nu îţi este prieten şi cel mai probabil pe viitor nu te vei mai simţi comfortabil să discuţi cu el probleme intime. La fel ca în cazul unui iubit care te-a înşelat, poate vei încerca să treci peste, însă relaţia dintre voi va mai fi la fel.

4. La fel ca în cazul unei relaţii romantice, e posibil ca noi să nu ne dăm seama că ceva este în neregulă cu această prietenie, însă cei din jurul nostru să observe. Adu-ţi aminte când erai adolescentă şi mama ta nu voia să mai ieşi cu cineva, pentru că nu o considera o companie potrivită pentru tine. Te supărai şi te încăpăţânai să crezi că este o prietenie sănătoasă, dar poate mai târziu ai realizat că mama ta vedea totuşi mai multe decât tine.

Nu uita: un prieten bun e mereu alături de tine, te ajută când poate şi te sprijină. Te simţi comfortabil să discuţi cu el probleme intime şi ai încredere în el că nu le va împărtăşi cu alţii; de asemenea, şi el te consideră confidentul său. Nu te judecă şi nu te critică, ci te încurajează şi te face să zâmbeşti când eşti deprimată. Compania sa îţi face plăcere, pentru că te respectă, dar şi pentru că vă distraţi împreună.

Oamenii vin şi pleacă din viaţa noastră; trebuie să învăţăm pe care dintre ei trebuie să îi păstrăm şi pe care nu, pentru a ne fi bine.
 
Tu ai renunţat vreodată la o prietenie? Cum ai prodecat?

Comments

comments

1 Comment

  1. mikaela

    7 decembrie, 2017 at 12:05

    Depinde ce inseamna prieten bun .Pentru multi prieten bun inseamna sa aprobi absolut orice,si cu prima ocazie cand ti-ai expus parerea ,sincer,apare problema.Si prieten bun nu inseamna a lauda numai sa faci pe plac.Ba poate ca esti mult mai prieten criticand(constructiv),laudele imbata omul si nu-l ajuta sa se ridice ,sa se autodepaseasca.Si daca nici fata de prieteni nu poti fi sincer,nu poti spune deschis ceea ce gandesti,atunci ce prietenie e aceea?Mai e prietenie,sau ipocrizie?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *