Călătoria iubirii de sine: „M-am măritat cu mine”

By  | 

Când avea 33 de ani, Nicole a rupt logodna și a pornit într-o călătorie a iubirii de sine, care a avut ca deznodământ… căsătoria cu ea însăși. Vezi ce poți învăța din povestea ei uimitoare.

„În timp ce mă uitam la inelul meu de logodnă, inima mi se strângea. Nunta era peste două săptămâni, iar logodna durase 5 ani. Îmi învârteam inelul pe deget, și îmi puneam continuu aceeași întrebare: ‘Cum am putut să-mi iau un angajament față de altcineva, înainte de a-l lua față de mine însămi?’.

Din acel moment, am știut că n-ar trebui să mă mărit cu altcineva; ar trebui să mă mărit cu mine. Așa că în iunie 2014 mi-am anulat nunta. Curând după aceea, am început să caut informații despre conceptul de a te căsători cu tine însăți — și am realizat, spre suprinderea mea, că nu eram prima care se gândise la asta. Era un adevărat fenomen. De fapt, o americancă, Dominique Youkhehpaz, se măritase deja cu ea însăși, netezind calea pentru celelalte femei și organizând cursuri pentru a le ajuta să-și descopere iubirea și angajamentul față de sine. Așa că m-am înscris și eu la curs”.

Un început promițător

Cursul organizat de Youkhehpaz (care s-a căsătorit cu ea însăși în 2011) este un program ce durează 10 săptămâni și poate fi găsit pe platforma Selfmarriageceremonies.com. Le pregătește pe femei să-și ia un angajament față de propria persoană, învățându-le să se conecteze cu „menirea lor profundă”, să se iubească, să se înțeleagă — așa cum și-ar dori să o facă un iubit sau un prieten. „Dacă nu ne putem trata pe noi cu iubire și compasiune, de ce ne așteptăm ca alții să o facă?”, spune Youkhehpaz. „Căsătoria cu sinele este despre a învăța să avem o relație sănătoasă cu noi. Este un angajament spre a ne onora și a ne valora pe noi înșine, astfel încât să trăim vieți satisfăcătoare și să minimizăm suferința colectivă din lume”. Cursul culminează cu pregătirea ceremoniei de căsătorie.

Pentru Nicole, acest curs a fost revoluționar. „Am început să realizez cât de dură eram cu mine. Călătoria ce a urmat presupunea să descopăr delicatețea, bunătatea față de propria persoană. Am învățat să-mi acord timp suficient pentru a mă relaxa, a mă descoperi și a onora ceea ce sunt, fără să mă gândesc la cum ar vrea alții să fiu.

Când le-am spus celor din familia mea că plănuiesc să mă căsătoresc cu mine, am fost surprinsă să constat că toată lumea mă sprijinea. Eram atât de derutată și rușinată de relația mea eșuată cu cel care trebuia să-mi fie soț, încât sprijinul lor a însemnat totul. Am decis să fac ceremonia de una singură — nu voiam să o transform într-un show.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de mai a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Guliver/Getty Images. Traducere și adaptare: Teodora Tîrcă

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *