Cadouri nepotrivite

By  | 

Vezi cutia cu fundita rosie sub brad si nu mai ai rabdare pana sa o deschizi. O fi ceasul acela pe care ti-l doreai sau cerceii cu perlute? Iti tremura mainile de emotie si… cand colo, ce vezi? Un lant mare si auriu, de te dor ochii, cu un pandantiv imens, in forma de inima, bautut cu numeroase pietre colorate.

Ti se strepezesc dintii numai cand te uiti la el, darmite sa-l mai si porti! Unde nu mai pui ca ar trebui sa te si bucuri… Daca il primesti de la cineva care nu te cunoaste prea bine (un iubit nou sau vreo matusa de departe), nu e mare scofala. Dar daca logodnicul tau, tipul cu care urmeaza sa te mariti, si cu care ai o relatie de ceva ani sau poate fratele mai mare iti face o asa bucurie, ai cam fi indreptatita sa te necajesti nitel.

Incearca sa vizualizezi: tu, cu zambetul inghetat pe buze si lantul grotesc in mana, nu stii cum sa procedezi intr-o astfel de situatie. Nu uita ca orice dar trebuie primit cu politete, chiar si cele pe care nu le vei pastra. Indicat ar fi sa zambesti si sa spui “Multumesc”. Si daca cel care ti l-a daruit (iubitul , fratele, o prietena) te intreaba daca-ti place, spune doar ceva de genul: “Nu e chiar tipul de cadou pe care mi l-as fi cumparat singura, dar e… interesant”. O astfel de replica exprima adevarul, dar nu intr-o maniera nerecunoscatoare.

Iar daca ceea ce primesti iti place, nu te sfii s-o arati. Bucura-te ca un copil, topaie de fericire, iar daca iubitul e cel ce ti l-a facut, saruta-l de o mie de ori. Serios! Pentru ca astfel va incepe sa invete ce iti face placere si ce te bucura.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *