Atentie: fete rele la orizont!

By  | 

De ce apar “fete rele”?

Adolescentele au avut cate ceva de impartit de cand lumea si pamantul. Dar mai nou, si femei in toata firea incep sa elibereze tot mai des fiara din ele. Acest nou cult al rautatii este determinat, in mare parte, de educatia primita, in familie si in scoala. Specialistii spun ca acest tip de femei au fost invatate ca li se cuvine totul. Iar cand lucrurile nu stau asa cum si-ar dori “rasfatatele”, ele apeleaza la tactici agresive pentru a se asigura ca ajung acolo unde-si doresc.

“Rautati” celebre

Din pacate, mass-media si celebritatile amplifica acest comportament. Femeile faimoase au facut ca rautatea lor sa devina o moda. Exemple: Paris Hilton s-a certat cu buna ei prietena, Nicole Richie, care – drept razbunare – a facut publica o caseta cu scene de sex ce ii apartinea lui Paris; Naomi Campbell si-a agresat fosta menajera (romanca), Britney Spears se cearta mereu cu mama ei, cu fostul sot…

Competitia in campul muncii

Studiile arata ca 87% dintre femei isi aleg drept tinta a rautatii… alte femei. Iar competitia de la locul de munca genereaza rautate. Spre deosebire de barbati, femeile nu incearca sa semene cu cei pe care ii invidiaza sau sa-i infranga prin metode corecte. Ele aleg sa faca viata competitorului un calvar, scapand cate o “vorba buna” sefului, cum ca respectivul a intarziat la lucru sau starnind printre colegi barfe si zvonuri.

Internetul strica reputatia

Aparitia Internet-ului si inmultirea gadget-urilor electronice au sporit posibilitatile de a strica reputatia cuiva. Vechea vorba “mai bine taci, daca n-ai nimic frumos de spus” s-a transformat in “daca n-ai nimic dragut de spus… sa auzim!” Partea avantajoasa a Internet-ului in situatii de felul acesta este caracterul anonim. Daca iti faci un cont de mail sau iti creezi un blog sub un pseudonim, poti flecari cate-n luna si-n stele despre “victima” ta, protejandu-ti identitatea.

Imblanzirea scorpiei

Cum pui la punct o fata rea

  • Fii rezervata. Daca ii dai replica la o rautate, va continua la nesfarsit. Daca o lingusesti, ii vei demonstra ca esti slaba sau lasa.
  • N-o lasa sa nege ca greseste. Atunci cand arunca cu venin, spune-i: “Orice-ai zice tu, va trebui sa discutam despre asta!”
  • Fii directa. Ia-o deoparte si explica-i cu ce a gresit. E greu de crezut ca va accepta adevarul, insa trebuie sa afle parerea ta.

Cum sa NU fii o fata rea
Uneori, rautatea apare chiar si in cele mai sincere prietenii. Daca nu vrei sa fii o “scorpie”, incearca sa nu te tii de poante cu persoanele despre care stii ca nu gusta acelasi tip de umor ca si tine. Fii foarte atenta ce porecle dai; evita-le pe cele care se refera la aspecte “delicate”: greutate, (in)activitate sexuala, numarul fostilor, vicii sau familie.

  • “Intepaturi” ilare: sa-i spui amicei ca piesa favorita e plictisitoare, sa razi de geanta ei sau s-o iei peste picior din prisma zodiei.
  • “Intepaturi” odioase: sa-i spui amicei ca inelul de logodna e nasol, sa-i dezvalui noului ei iubit ca are herpes, sa razi de copilul unei prietene sau sa glumesti pe seama dependentei de alcool.

Anihileaza rautatea

Iata cativa factori care tind sa elimine instinctele rele:

  • Indepartarea “gastilor acide”. Daca o femeie cu intentii negative nu dispune de un grup care sa-i tina isonul, probabil se va gandi de doua ori inainte sa-si improaste veninul.
  • Despartirea de un baiat rau. Barbatii declanseaza foarte usor rautatea femeilor. Daca o tipa iese cu un barbat cu ochii in patru… decolteuri, ea se poate confrunta cu sentimente de nesiguranta si vulnerabilitate. Manifestand gelozie si dispret fata de femeile pe care le considera a fi pe placul iubitului “nelinistit”. Despartirea de un astfel de mascul poate calma spiritele, insa asta tine doar de ea.
  • Plata cu aceeasi moneda. Cand o femeie rautacioasa nu primeste “rasplata” pentru comportamentul ei malitios, cu siguranta nu va sti cat de rau e sa fii victima. Un alt scenariu: daca altcineva – de pilda, seful de la serviciu – o pune la punct, ii va arata ca rautatea ei are consecinte negative.
  • Gasirea stabilitatii in viata. Atacarea altor persoane poate fi un scut impotriva nesigurantei. Odata ce “reaua” avanseaza in varsta, isi gaseste o ocupatie… normala sau se implica intr-o relatie, nu va mai simti nevoia sa atace.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *