Antreprenor de succes. Care sunt calitatile necesare?

By  | 

Odată ce ai decis că vrei să iei calea antreprenoriatului va trebui să parcurgi un drum dificil până la a-ţi atinge obiectivele. Nu este niciodată simplu să porneşti un business al tău şi să funcţioneze, de aceea trebuie să iei în considerare mai multe aspecte înainte să faci pasul decisiv.

Ai sau nu ce trebuie pentru a deveni un antreprenor de succes?

1. Multe idei originale şi fezabile. Înainte de toate fă-ţi un plan de afaceri pentru a cântări atât punctele tari cât şi puntele slabe ale noului tău business, derulează în minte toate scenariile posibile şi imposibile, fă-ţi planuri de criză, etc. Ideile sunt bune atâta timp cât pot fi puse în practică, altfel sunt doar vise.

2. Determinare. Este foarte probabil ca după ai analizat punctele tari şi cele slabe să descoperi cam multe lipsuri în planul tău de afaceri şi să te descurajezi. Dar dacă tu crezi în ideea ta şi ai determinarea necesară poţi înclina balanţa succesului în favoarea ta. Dacă renunţi înainte de a încerca măcar este foarte posibil să nu faci niciodată pasul spre antreprenoriat.

3. Chef de muncă şi de a învăţa o mulţime de lucruri noi. La început o să trebuiască să faci totul singură sau cu personal minim, aşadar vei deveni expertă în multitasking şi vei deveni calificată în mai multe domenii. Când ştii că munceşti pentru tine şi că o faci pentru ideile tale, vei face orice este nevoie…de plăcere!

4. Îţi plac provocările. Ai tot auzit de birocraţie şi poate ai dat nas în nas uneori cu ea, dar nivelul de hârţogăraie care te aşteaptă ca tânăr antreprenor este posibil să te pună pe fugă. Fii meticuloasă şi fă totul ca la carte chiar şi atunci când ai impresia că nu ai cum să rezolvi atâtea problemele câte apar.

5. People skills. Ştii să te faci plăcută şi să obţii ce ai nevoie cu ajutorul unui zâmbet sincer şi a tonului politicos dar hotărât. De multe ori o vorbă frumoasă îşi poate fi mai folositoare decât orice. Dacă ştii că nu ai răbdare să discuţi sau să explici celorlalţi viziunea ta va trebui să îţi educi acest skill!

6. Eşti competitivă. Este aproape imposibil să descoperi tu o nişă pe care să nu ai competitori şi dacă e aşa să nu apară şi concurenţa de a doua zi. Trebuie să îţi cunoşti foarte bine business-ul pentru a evidenţia avantajele tale şi pentru a cuceri o parte cât mai mare din public. Nu îţi vom ţine o lecţie acum dar trebuie să înveţi cele mai bune tehnici de marketing pentru a supravieţui în lumea aceasta super-competitivă…şi trebuie să îţi placă să te lupţi cu ceilalţi pentru o „felie” mai mare.

7. Eşti pasionată de ceea ce faci. Uneori doar acest fapt face diferenţa între un antreprenor de succes şi unul mediu. Din statutul de angajat în care ţi se spunea ce ai de făcut, acum trebuie să te laşi purtat de propria raţiune şi simţire şi dacă nu eşti conectată la business-ul tău sunt şanse foarte mari să dai greş.

Ce spui, ai calităţile necesare pentru a face pasul decisiv în antrenoriat?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *