Angajeaza-te pe retelele de socializare!

By  | 

Fie că este LinkedIn, Facebook, Twitter sau Instagram, companiile îşi caută potenţiali angajaţi online, pe toate reţelele de socializare. De aceea, prima regulă când vine vorba de utilizarea acestora este de a avea mai multe conturi pentru a diminua din riscurile de a rămâne fără job din cauza comment-urilor sau fotografiilor postate. 

Astfel, ai nevoie de un cont personal unde este indicat să nu divulgi nici o informaţie legată de carieră sau locul de muncă şi încă unul, profesional, unde ai interdiucţie la a spune ceva despre viaţa ta privată. În afară de această ”regulă de aur”, mai sunt încă trei pe care, dacă vrei să găseşti jobul de vis sau măcar unul de care să fii mulţumită, ar fi bine să le aplici. Iată-le! 

1.CV-ul online

Conform unui studiu efectuat de Bullhorn, dezvoltator de software destinat firmelor de recrutare, 98, 2% dintre cele peste 1800 de firme chestionate au răspuns că au folosit reţelele de socializare pentru a găsi noi angajaţi. 

97% dintre aceştia au folosit LinkedIn, aşa că nu ar fi deloc rău să-ţi pui la punct profilul tău profesional. Updatează informaţiile, fă-ţi mai multe cunoştinţe, roagă-ţi foştii şi actualii colegi să-ţi dea referinţe. 

2.Mare grijă la ce postezi

Dar angajatorii sau firmele de recrutare nu se rezumă la profilul de LinkedIn, ci caută profilurile celor care s-ar potrivi postului şi pe celelalte reţele ca Twitter, Facebook sau Instagram, de accea te atenţionam mai sus privind conţinutul Wall-ui tău. 

Un alt studiu, aparţinând LinkedIn de data aceasta, atenţionează asupra faptului că 25% dintre candidaţii care nu obţin posturile pentru care aplică sau sunt selectaţi se datorează faptului că nu au o reputaţie online prea bună: au prea multe fotografii de pe la party-uri monstruase sau în ipostaze ”şifonătoare de imagine”, dar şi comment-uri în care limbajul este trivial. 

3.Nu uita de setările de privacy 

În cazul profilurilor personale, cel mai bine este să le setezi în aşa fel încât doar prietenii tăi să poată să aibă acces la conţinut şi nimeni altcineva. Şi îţi reamintesc să ai mare grijă la ce fotografii postezi – gîndeşte-te că la un moment dat s-ar putea să fie folosite împotriva ta. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *