Am inceput un detox de…barbati

By  | 

Boytox = Perioadă de timp în care o femeie decide să renunțe la a ieși cu bărbați pentru a-și dedica timpul și resursele dezvoltării personale pe plan psihic, spiritual și fizic. Efectul este similar cu un ”botox general” – minte și suflet sănătoase într-un corp perfect.

Până nu demult, a spune că ești single, împlinită și fericită ar fi ridicat multe sprâncene și ar fi desenat zâmbete de compătimire pe fețele celor dimprejur. Astăzi, în schimb, din ce în ce mai multe femei aleg să-și ia câteva luni sau chiar câțiva ani… sabatici, departe de tentațiile „regnului masculin”, această decizie fiind aplaudată de toți prietenii. Iar dacă luăm în calcul statisticile, care spun că în State 43% dintre femeile de peste 18 ani sunt nemăritate și 25% sunt single, în timp ce în Europa procentul de femei fără partener este de aproape 30%, ajungem la concluzia că, în curând, vom avea mai multe femei single decât cuplate. Și, cu toate că asta înseamnă o rată a natalității în continuă scădere, numeroși sociologi salută această schimbare pe care o denumesc The New Girl Order. 

Ce bine că ești single!

„The New Girl Order înseamnă apusul tradițiilor și limitărilor (referindu-se la faptul că, în epocile precedente, femeile nu lucrau, nu aveau niciun drept legal (ca dreptul la vot), iar rolurile lor în societate erau de mame și soții – n.r.). Înseamnă că femeile acestei epoci pot trăi vieți cu scenarii mult mai variate și că își pot împlini aspirațiile”.

5 adevăruri despre perioada single

E util un „detox de bărbați”?

Când suntem angrenate într-o relație, iar rutina ne acaparează cu totul, nu mai avem timp să ne batem capul cu ce ne dorim noi de la viață, fie că e vorba de 10 kilograme în minus, un nou job, un nou început… Pe de altă parte, toți psihologii recomandă să petrecem cât mai mult timp în sigurătate pentru a nu pierde simțul realității personale compusă din dorințe, sentimente, planuri și vise frumoase. Acestea fiind spuse, cum poate să ne dăuneze un detox de bărbați?! Astfel, avem ocazia să ne ducem la bun sfârșit planurile care au fost puse în stand-by din lipsă de timp. Dar, cu toate că o asemenea pauză de la relații este binevenită, nu este cazul s-o prelungim la nesfârșit pentru că, de ce să nu recunoaștem, nimic nu poate fi mai frumos decât a împărți totul cu o altă persoană – de la o coajă de pâine și un pahar de vin, la un pat și o viață întreagă.

Comments

comments