Ai nevoie de un kick de energie?

By  | 

Bea apa!

In cele mai multe cazuri, atunci cand nu ai energie deloc si nu poti scapa de starea de letargie, cauza este una simpla si pe care nici nu o iei in considerare: deshidratarea.
Bea cei 2 litri de apa zi recomandati de nutritionisti pentru a fi energica si nu in ultimul rand, frumoasa (o piele hidratata, este o piele luminoasa).

 

 

PONT: Daca iti este greu sa bei atat de multa apa, pune-ti dimineata pe birou sau pe masa din bucatarie cele 4 sticle de 500 ml cu apa. Scopul tau este sa le golesti pana te pui in pat, la somn. Crede-ma, trucul functioneaza!

Mai taie din dulciuri

Mai tii minte acea tableta de cioco pe care ai dat-o gata ieri, pe la ora 16? Din pacate ea este de vina pentru acea “cadere” masiva de energie de la ora 17.
Ideea este ca atunci cand maninci ceva care contine mult zahar rafinat (cel alb), insulina creste ametitor un timp foarte scurt (de acolo si boost-ul temporar de energie), ca apoi sa scada dramatic si iremediabil.

 

 

Junk food-ul are darul de a induce aceste fluctuatii deosebit de nesanatoase ale insulinei si de a duce pe termen lung la ingrasare si aparitia diabetului.
Pentru a fi tot timpul energica si fit, mananca putin la 2 -3 ore. Cand spun putin, ma refer la un castronas pentru bebelusi – aceea ar trebui sa fie “unitatea ta de masura”.

Pune-te in miscare!

N-o sa crezi, dar o plimbare de doar 10 minute la aer, te va alimenta cu super-energie pentru urmatoarele doua ore. Unde mai pui, ca vei avea o piele superba si o stare de milioane datorita cresterii nivelului de endorfine, hormonii fericirii.

 

 

Mananca multe legume verzi!

Sunt plini de nutrienti care te fac sa te simti si sa arati superb! Cum e inca iarna si nu ai de unde sa le cumperi la un pret accesibil, ia-le congelate si prepara-ti tocane sau smoothie-uri acasa. 
 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *