Ai calitatile unui lider?

By  | 

Eşti o tipă ambiţioasă, însă eşti puţin debusolată. Nu ştii care este drumul către o carieră de succes şi îţi este teamă să nu cumva să alegi calea greşită? Noi nu îţi putem spune care este chemarea ta, dar te putem ajuta să îţi găseşti atuurile ncesare pentru a-ţi atinge obiectivele.

1. Carisma este o calitate pe care o ai sau nu. Cei din jurul tău te plac fără excepţie şi le este foarte uşor să relaţioneze cu tine, fără ca tu măcar să îţi dai silinţa în această privinţă!

2. Degeaba eşti înzestrată cu tot felul de abilităţi şi trăsături plăcute dacă nu eşti stăpână pe tine. Este chiar posibil să le întorci împotriva ta dacă nu ai încredere în tine şi ajungi să îţi iroseşti toate calităţile care fac din tine un lider veritabil.

3. Motorul care face totul să se întâmple este ambiţia. Dacă îţi lipseşte această trăsătură, atunci sunt şanse minime să reuşeşti să realizezi ceva măreţ. Lucrurile bune nu se întâmplă din senin, ci pentru că tu ai vrut şi pentru că ai făcut imposibilul să îţi îndeplineşti obiectivele.

4. Este o mare realizare să te faci înţeleasă de toată lumea şi mai ales să îi determini pe ceilalţi să te urmeze cu încredere. Doar un lider adevărat ştie să comunice eficient şi să ţină o echipă unită.

5. Calitatea muncii tale şi ingeniozitatea se vor reflecta prin rezultatele muncii tale. Aşadar, trebuie să fii productivă pentru a avea probe concrete ale calităţilor tale.

6. În orice domeniu trebuie să îţi asumi multe riscuri pentru a realiza ceva. Binenţeles, curajul nu trebuie să fie orbesc, ci calculat şi bazat pe o intuiţie ageră. Un lider îşi asumă consecinţele faptelor sale dar şi pe ale echipei pe care o conduce.

7. Trebuie să fii un model de urmat pentru ceilalţi ca profesionist dar şi în viaţa privată. Trebuie să fii în măsură să dai sfaturi celor care au nevoie de ele. Sunt mulţi începători care au nevoie de un mentor care să le arate calea. De ce nu ai fi chiar tu acela?

8. Rămâi întotdeauna conectată la realitate şi puţin modestă. Este bine să fii conştientă de toate calităţile tale şi de faptul că cei din jur te privesc ca pe un lider, însă trebuie să îţi impui anumite limite şi să fii întotdeauna corectă.

9. Provoacă-ţi mereu creativitatea. Cel mai important atu al unui conducător este abilitatea lui de a vedea totul dintr-o altă perspectivă, completă, care să îţi permită să găseşti soluţii la toate problemele.

10. Ca în orice domeniu, faptele sunt cele care vorbesc cel mai bine pentru tine. În plus, dacă ai promis ceva, fă tot posibilul să îţi îdeplineşti promisiunea.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *