9 obiceiuri neplacute la birou

By  | 

1. Vorbitul la telefon…prin megafon. Se mai întâmplă să uite câte o colegă unde este şi să stea o oră la telefon bârfind în gura mare, dar nimeni nu îndrăzneşte să o întrerupă. În schimb, toată lumea dă volumul mai tare în căşti.

2. Bârfele. Da, pe cât de savuroase sunt unori bârfele, pe atât de neplăcute devin ştiind că din momentul în care te îndorci cu spatele o să devii chiar tu subiectul discuţiilor.

3. Bătăile nervoase din picioare sau alte obiecte. Se întâmplă oricui asta – fără să îţi dai sema legeni piciorul nevrotic sub birou şi odată cu asta provoci şi un mini-cutremur pe biroul colegei.

4. Încălcarea spaţiului personal. În birourile de tip open space există o nevoie acută de intimitate, care este încălcată de cele mai multe ori, fără intenţie. Toţ colegii aud ce vorbeşti la telefon, la ce te uiţi pe ecranul calculatorului şi dacă eşti într-o pasă proastă şi nu ai chef de vorbă te trage cineva de limbă, cu siguranţă!

5. Mirosul. Atunci când sunt mai mult de 1 persoană într-un birou, apar imediat şi controversele. O colegă foloseşte prea mult parfum şi te leşină, alta nu foloseşte deloc şi te sufocă mirosul pe care îl emană.

6. Părerile pe care nu le ceri. ”Vai, dragă, nu îţi stă bine deloc rochia asta! Uite, mi-am luat eu o rochie superbă…dar să nu cumva să îţi iei la fel. Chiar nu îţi stă bine deloc…”

7. Zgomotele făcute în timpul mesei. Se mai găsesc ”pofticioşi” care înfulecă mâncarea şi gem de plăcere şi sorb cu bucurie, de parcă e festin vânătoresc. Îţi vine să o iei la goană! Norocul tău că vara poţi să te refugiezi la o terasă, în parc, etc.

8. Persoanele bolnave. Deşi sunt nişte eroi-în propria viziune-nimănui nu îi pare bine să audă pe cineva tuşind constant sau care îşi suflă nasul în permanenţă la biroul alăturat.

9. Vasele murdare la bucătărie. Acasă nu vine nimeni în inspecţie, însă la birou nu este ok să laşi niciodată vase murdare în chiuvetă. Nu o să le spele nimeni de bunăvoie şi nici nu compun o imagine prea frumoasă.

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *