7 lucruri pe care sa NU le spui la un interviu

By  | 

Interviul de angajare este şansa ta să impresionezi angajatorul. Poate că după ce vei lucra în cadrul companiei te poţi relaxa puţin, dar acum este momentul să faci o primă impresie excelentă. Problema multor candidaţi este că îşi pregătesc cu grijă răspunsurile, dar scapă o frază care schimbă total părerea angajatorului despre ei.

Cum sa primesti jobul de vis in 2015

Iată cele mai importante 7 lucruri pe care nu trebuie să le spui la un interviu… şi de ce.

„Îmi urăsc slujba actuală.”/„Şeful meu actual este îngrozitor.”/„Compania la care lucrez acum este groaznică.”

Aşa vei vorbi şi despre această slujbă peste câteva luni? Niciun angajator nu vrea să îi faci reclamă proastă. Indiferent care este motivul pentru care te-ai angajat la locul de muncă actual (aveai probleme financiare grave şi aveai nevoie urgentă de un job, părea un job bun la acel moment etc), angajatorul poate crede că din acelaşi motiv vrei să lucrezi şi aici, deci situaţia va evolua la fel şi peste puţin timp va trebui să caute alţi candidaţi.

„Nu prea am experienţă, dar pot să învăţ repede.”

Concentrează-te pe skill-urile pe care le ai, vorbeşte despre proiecte personale, adu în discuţie cursuri de la facultate la care ai excelat, spune ce ai învăţat când ai făcut voluntariat etc. Scoate în evidenţă părţile tale bune.

Cum sa economisesti bani in 2015

„Îmi cer scuze, trebuie să răspund la telefon.”

În momentul în care ai intrat la interviu, telefonul tău trebuie să fie pus pe modul silenţios. Nu pierde timpul preţios al angajatorului vorbind la telefon.

„Am o vacanţă plănuită în viitorul apropiat.”

Nici nu ai convins angajatorul să te la în echipa sa şi deja aduci vorba de concedii? Ai o bilă neagră!

„Cu cât o să fiu plătită?”

Este normal să vrei să ştii acest lucru, dar nu te grăbi să întrebi. De regulă, angajatorul va aduce el vorba despre asta la un moment dat. Dacă nu o face, poţi întreba la final, când e timpul să îi pui tu întrebări lui. Însă ai grijă cum formulezi întrebarea! „Care este salariul oferit pentru această funcţie?” sună mult mai bine decât „Cu cât o să fiu plătită?”. Nu te purta de parcă ai primit deja jobul şi aştepţi beneficiile.

Greseli de evitat la inceput de cariera

„Chiar am nevoie de jobul acesta!”

Cu toţii avem nevoie de joburi. Avem chirie şi utilităţi de plătit, mâncare de cumpărat, poate şi încă o gură de hrănit – cu toţii avem nevoie disperată de un job, banii nu pică din cer. Crezi că angajatorul are impresia că tu vrei să lucrezi din plăcere, nu pentru că ai nevoie de bani? La interviu trebuie să pari încrezătoare, nu disperată.

Cuvinte obscene

Mare grijă la limbajul folosit!

Tu ce alte lucruri eviţi să le spui în cadrul unui interviu?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *