7 lucruri pe care sa le faci mai des in 2015

By  | 

Cum merge treaba cu rezoluţiile pentru 2015? La sfârşitul lui decembrie ai stabilit câteva lucruri pe care vrei să începi să le faci (sau pe care să le faci mai des), dar multe persoane le lasă baltă până în februarie. Din fericire, noi suntem aici să te motivăm, iar astăzi ţi-am pregătit o listă cu 7 lucruri pe care orice persoană ar trebui să le transforme în obiceiuri.

În primul rând, fă mai mult sport! Ştim că te-ai obişnuit deja cu acest sfat pe care îl găseşti peste tot, dar adevărul este că prea puţine persoane chiar fac destule exerciţii fizice. Dacă vrei să ai o viaţă lungă şi sănătoasă, este necesar să faci sport încă de când eşti tânără. Recomandarea noastră este să începi uşor. Nu lua exerciţiile ca pe o obligaţie, ci schimbă-ţi uşor stilul de viaţă. 

Începe prin a merge mai mult pe jos, urcă scările în loc să iei liftul (şi nu, nici măcar 10 etaje nu sunt atât de greu de urcat, am încercat pe pielea mea şi nu am pic de condiţie fizică!), fă câteva abdomene dimineaţa sau dansează prin casă. Când toate acestea ţi-au intrat în reflex şi ţi se par simple, caută antremente uşoare pe Youtube, ieşi la alergat în jurul blocului, du-te la piscină să înoţi etc. Până la sfârşitul anului poate că vei avea abonament la sală sau vei alerga 10 km pe zi.  Secretul este să faci paşi mici, dar siguri.

Apoi, învaţă să găteşti sau fă-o mai des şi încearcă să renunţi la mâncărurile nesănătoase. Poate că vrei să dai jos kilogramele în plus, dar dietele nu funcţionează. Dacă îţi vei schimba treptat alimentaţia cu una sănătoasă, vei descoperi nu numai că te vei simţi mai bine, mai uşoară, dar kilogramele nedorite vor fi mai uşor de dat jos.

Pentru o stare de spirit mai bună, sunt numeroase lucruri pe care le poţi face, unul dintre ele fiind voluntariatul. Nu mai aştepta mereu ceva în schimb! Oferă ajutor la un centru de animale, ocupă-te de organizarea unui mic eveniment, ai grijă de nişte copii sau orice altceva îţi doreşti. La final, recompensa va fi mai importantă decât orice sumă de bani: te vei simţi mai împăcată cu propia persoană.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul faptelor bune de zi cu zi. Ne-am obişnuit să nu facem nimic pentru cei din jur, iar aceasta este o problemă mare. Ajută o bătrână să urce în autobuz, ţine uşa deschisă pentru persoana din spatele tău, oferă-te să o ajuţi pe mama ta la cumpărături etc.

Mai devreme am vorbit despre exerciţiile pentru corp, dar cum rămâne cu cele pentru minte? Citeşte articolul nostru despre exerciţiile neurobice şi învaţă cum să îţi antrenezi mintea.

De asemenea, nu e niciodată prea târziu să dezvolţi o abilitate nouă. Nu te mulţumi cu tot ce ştii până acum. Indiferent dacă înveţi pe cont propriu sau urmezi un curs, este important să învăţăm lucruri noi pe tot parcursul vieţii.

Nu în ultimul rând, deconectează-te! Viaţa de zi cu zi poate fi obositoare, cu toţii ştim asta, însă nu este de ajuns o vacanţă pe an pentru a ne simţi mai bine. Fă pauze de o zi sau de câteva ore în care să îţi închizi telefonul şi calculatorul şi relaxează-te: stai în pat cu o carte în mână şi o ciocolată caldă lângă tine, fă o baie lungă, cu spumă, ieşi la plimbare prin parc, fă-ţi programare la masaj, petrece toată seara în pat cu iubitul, uitându-vă la filme, fă yoga sau orice altă activitate care te relaxează.

Şi cel mai important: începe să faci aceste lucruri azi! Nu mai amâna pe ziua, săptămână sau luna următoare.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *