7 fapte bune pe care le poți face de Crăciun

By  | 

În perioada sărbătorilor, dar nu numai, toți ar trebui să fim mai buni. Iată 7 fapte bune pe care le poți face de Crăciun.

Întâlnim răutate și indiferență peste tot în jurul nostru, însă bunătatea este rar întâlnită în oameni. Pentru a avea o lume mai bună, mai frumoasă, trebuie să începem cu noi!

Iată 7 fapte bune pe care le poți face de Crăciun:

 1. Donează! Cel mai probabil ai o viață destul de bună și, chiar dacă îți lipsesc anumite lucruri, alții o duc mult mai rău decât tine. Donează haine vechi, cărți, obiecte cu care tu nu mai ai ce face, mâncare, bani, orice poți. Indiferent dacă donezi pentru copii săraci, bătrâni sau animale, orice donație, cât de mică ar fi ea, este foarte folositoare.
 2. Fă voluntariat! Există numeroase locuri unde poți face voluntariat, nu trebuie decât să dai un search pe Google și vei găsi cu siguranță o cauză pe care vrei să o susții.
 3. Ajută un bătrân! Oferă-te să faci cumpărăturile unui vecin sau pregătește-i un coș cu alimente pentru sărbători, va aprecia foarte mult.
 4. Adoptă un animal! Nu ai idee câte pisici și căței suferă prin adăposturi sau, mai rău, pe stradă! Chiar dacă ai prefera o anumită rasă, mai bine adoptă un animăluț decât să cumperi de la petshop, te vei îndrăgosti iremediabil de el și vei fi uimită câtă dragoste are de oferit.
 5. Fă un cadou unui necunoscut! Pregătește un pachețel de mâncare și lasă-l la ușa unui vecin sau în stația de tramvai, alături de un bilețel. O astfel de surpriză va fi foarte apreciată. Poți oferi și altceva, bineînțeles, depinde de tine care va fi conținutul pachețelului.
 6. Strânge mizeria de pe stradă! Cel mai probabil și tu îți dorești să nu mai fie gunoi peste tot pe stradă, nu? De ce nu îl strângi chiar tu, în cazul acesta? Nu e nevoie să ieși în mijlocul zilei în centrul orașului, poți ieși măcar jumătate de oră în jurul blocului, seara, singură sau cu un prieten, pentru a strânge mizerile de pe stradă.
 7. Vizitează-ți rudele în vârstă! Nu ai idee cât de greu este să fii bătrân, iar rudele să nu te viziteze. Du-te neanunțată la bunica ta, va aprecia foarte mult că te-ai gândit la dânsa.

Nu uita, faptele bune nu trebuie făcute doar cu ocazia sărbătorilor! Încearcă să faci o faptă bună cât de des poți, măcar o dată pe lună.

Comments

comments

1 Comment

 1. Iubesti

  17 decembrie, 2016 at 00:21

  Intr-adevar, trebuie sa fim mai buni, sa ne iubim aproapele si pe cei din jur. Orice gest, cat de mic conteaza pentru cei sarmani, mai ales iarna. Donati ceea ce nu folositi, nu faceti risipa, fiti mai buni!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *