6 semne ca ai un job nepotrivit

By  | 

Este adevărat faptul că viaţa este foarte simplă iar noi suntem cei care alegem să o complicăm. Probabil nu ai nevoie de o evaluare care să îţi spună dacă eşti bună în ceea ce faci sau nu. Dacă eşti tu sinceră cu tine însăţi, îţi vei da singură seama dacă jobul pe care l-ai ales este potrivit pentru tine sau nu. Din păcate, alegem să rămânem în aceleaşi relaţii, acelaşi oraş, cu acelaşi job pentru simplul fapt că schimbările majore ne sperie. Nu toată lumea poate avea jobul perfect, dar nimeni nu trebuie să stea la un loc de muncă care îl face nefericit.

Iată mai jos 6 semne care indică un job nepotrivit pentru tine.

  1. Nimic nu pare natural. Angajaţii care au cel mai mare succes la locul de muncă sunt cei care lucrează într-un domeniu compatibil cu punctele lor tari, făcând ceva natural pentru ei. Chiar înainte de a munci, ai fost nevoită să accepţi faptul că ai nişte limite. Fii sinceră cu privire la ceea ce faci bine şi la lucrurile care nu îţi sunt la îndemână şi caută jobul care ţi se potriveşte cel mai bine.
  2. Primeşti feedback negativ. Cel mai bun indiciu pe care îl primeşti cu privire la jobul tău este feedbackul din partea altora. Dacă viaţa ta este inundată de comentarii negative şi prea puţine recompense comparativ cu efortul depus la muncă, nu înseamnă că lumea are ceva cu tine. Pur şi simplu ai un job nepotrivit.
  3. Eşti ”răţuşca cea urâtă”.  În această poveste răţuşca pe care toţi o consideră urâtă se luptă cu dificultăţile vieţii până descoperă că este de fapt o lebădă. Totul era foarte greu deoarece ea nu îşi dădea seama cine era cu adevărat. O lebădă frumoasă este la început o raţă mai puţin frumoasă. O profesoară strălucită poate fi o vânzătoare cumplită. Dacă simţi că nu te integrezi undeva, probabil chiar aşa este. Oamenii sunt atraşi de diferite tipuri de joburi iar cei care preferă acelaşi job probabil au trăsături de personalitate similare.
  4. Nu îşi face plăcere să vorbeşti despre munca ta. Majoritatea oamenilor îşi petrec o mare parte din viaţă fie muncind, fie vorbind despre munca lor. Dacă îţi este ruşine să vorbeşti despre munca ta, despre şeful sau colegii tăi, trebuie să cauţi un loc de muncă care să te pasioneze.
  5. O faci numai şi numai pentru bani. Cu toţii avem nevoie de bani. Cu toate aceastea, când munceşti numai pentru bani, e puţin cam greu să te mai bucuri de viaţă. Întreabă-te ce ai face dacă nu ai avea nevoie de bani. Apoi caută metode să fi plătită pentru ceea ce îţi place să faci. Există oameni care fac bani din scris, gătit, grădinărit, oferind lecţii pentru vreun instrument şi multe alte exemple.
  6. Nu poţi fi tu. Atunci când pretinzi că eşti o altă persoană, nu ai cum să fii fericită pentru că este foarte obositor să te prefaci.

Dacă te consideri victima vreunuia din semnele de mai sus, nu îţi da demisia chiar acum, ci începe prin a căuta un loc de muncă nou, ceva care te va face mai fericită în perioada ce urmează.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *