5 trucuri pentru succes in cariera

By  | 

Construieşte-ţi determinarea

Dacă eşti la ȋnceput de carieră, trebuie să realizezi că de multe ori te vei afla la aceeaşti masă de negocieri cu oameni puternici sau bogaţi, dar asta nu ȋnseamnă că ideile tale nu sunt la fel de bune.

Nu uita niciodată să crezi cu putere ȋn tine şi să spui ce gândeşti de fiecare dată. Pentru a-ţi antrena şi mai bine gândirea de afaceri, cere-i şefului tău să te ia la ȋntâlniri cu el şi, atunci când un potenţial client ȋl ȋntreabă ceva, răspunde ȋn gând ȋn locul lui.

La un moment dat vei ajunge să ai idei la fel sau chiar mai bune decât el şi, ȋntre timp, acest joc te va ajuta să-ţi menţii ȋncrederea ȋn talentele tale.

Fă faţă misoginilor

Că vrem, că nu vrem, lumea afacerilor este ȋn continuare condusă de bărbaţi care nu de puţine ori dau dovadă de misoginism, chiar dacă nu este unul voit, ci inconştient.
De exemplu, Magda, 30, ne poveseteşte cum la o ȋntâlnire cu un potenţial client s-a dus cu ȋncă doi colegi, iar bărbatul i-a invitat pe colegii ei să ia loc pe cele două scaune din faţa biroului lui, iar pe ea… pe canapeaua aflată undeva, departe de birou.

Magda a spus răspicat: “Nici unul dintre noi nu va sta acolo”, referindu-se la birou, astfel că ȋntâlnirea s-a desfăşurat ȋn zona canapelei. De ce ai accepta să fii marginalizată?!

Nu te teme de o confruntare de idei

Fii pregătită ȋn permanenţă pentru că ai obligaţia de a contrazice. Discuţiile ȋn contradictoriu duc la concluzii mai bune, aşa că ar trebui să-ţi faci cunoscut punctul de vedere chiar dacă este contrar cu al celorlalţi. Dacă toţi am avea aceeaşi perspectivă, atunci am ajunge la gândire de grup, iar acest lucru este ȋn detrimentul tuturor. Astfel că dacă cineva te pune la ȋncercare, priveşte acest lucru ca pe o cale de a ajunge la o soluţie pentru orice problemă este pusă ȋn discuţie.

Pune pe hȋrtie

Trimite note scrise colegilor şi ȋntocmeşte rapoarte scrise şefilor,  este o modalitate perfectă pentru a te face remarcată. Notele scrise de mână sunt o raritate ȋn ziua de azi, astfel că atunci când scrii una, ieşi ȋn evidenţă cu siguranţă.
 

Trebuie să ştii cȋnd să te exprimi “cu mănuşi”

Oamenii pot fi sensibili, aşa că dacă este nevoie, adaptează-te situaţiei şi fii mai… dulce. Calcă-ţi pe orgoliu pentru a obţine ceea ce vrei, câteodată trebuie să pleci capul ca să cucereşti.

Roagă-ţi iubitul sau o colegă care-ţi este prietenă să te asculte ȋn timp ce ai o discuţie profesională şi roagă-i să-ţi spună dacă ai fost destul de diplomată şi drăguţă la telefon. Câteodată nici nu ne dăm seama cându sunetm… bitchy. 
 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *