5 trucuri pentru a fi mai fericită

By  | 

Credem că fericirea este livrată la uşă precum pizza, dar adevărul este că aşa cum trebuie să lupţi pentru a avea o carieră sau o relaţie frumoasă, la fel trebuie să pui mâna să-ţi construieşti piatră cu piatră fericirea. Ȋncepe de aici:

Duminică este ziua de relax şi soare
Impune-ţi ca duminca să ȋnchizi computerul, smartphone-ul şi tableta şi orice alt gadget de care eşti foarte ataşată, ieşi afară şi ȋndreaptă-te către cel mai apropiat loc cu verdeaţă şi, ideal, un lac sau iaz cu raţe.

Dacă mai era nevoie, s-a demonstrat ştiinţific faptul că verdele copacilor şi ierbii calmează nervii şi ne face ȋntr-un mod miraculos şi inexplicabil cu mult mai fericiţi.

Fericirea este un scop
Nu este ceva ce-ţi vine pe tavă şi nici nu depinde de noroc. Dacă era aşa, nici o vedetă de la Hollywood nu se sinucidea sau devenea dependentă de droguri. De altfel, un studiu publicat ȋn Psychology Today a arătat că fericirea depinde doar ȋn proporţie de 50% de genetică, 10% de circumstanţe, iar restul depinde doar de atitudinea ta. Deci, de ce nu ai alege să faci tot posibilul să fii mai fericită?!

Fii mai drăguţă, te rog
Nu spune nimeni (sper) că eşti o nesuferită, dar niciodată nu strică să fii şi mai drăguţă cu tine şi cei din jur. Impune-ţi să spui mai multe vorbe frumoase decât cele care exprimă critică sau negativitate. Nu uita că ȋntotdeauna
primeşti ce oferi.

Prioritizează
Chiar meriţi să-ţi baţi capul cu toate “detaliile” care-ţi chinuie nervii? Sunt sigură că dacă stai şi te gândeşti, mai mult de jumătate dintre grijile tale au o cauză care poate intra la categoria “nesemnificativ”.

Cumpără ce te face cu adevărat fericită
Nu, hainele nu te vor face mai fericită, nici gadget-urile şi nici prietenii online, drumeţiile ȋn schimb, weekend-urile la mare şi ȋntâlnirea cu prietenii, pe o terasă sau ȋn parc, pe iarbă, aceste lucuri mici (şi care nici nu sunt atât de scumpe) te fac mai fericită şi mai ȋmpăcată.

Fericirea din spatele gesturilor marunte

Care e legatura dintre fericirea in cuplu si calatorie?

Vrei si mai multa fericire? Accepta tot ceea ce ai

 

Comments

comments