5 site-uri unde poti urma cursuri online

By  | 

Pentru multe persoane, educaţia nu se termină odată cu terminarea facultăţii. Din dorinţa de a acumula mai multe informaţii, obişnuim să citim tot felul de cărţi, însă un curs va fi întotdeauna mai folositor şi mai practic. Însă ce faci atunci când nu ai suficient timp, iar din punct de vedere financiar nu stai prea bine? Un curs tradiţional iese din discuţie, însă ai mereu la îndemână cursurile online.

Dacă şi pe tine te-ar interesa un astfel de curs, ţi-am pregătit 5 recomandări de site-uri pe care le poţi încerca.

Courseraeste unul dintre cele mai cunoscute site-uri de elearning şi are atât cursuri gratuite, cât şi plătite, iar multe dintre ele îţi oferă şi un certificat la final. Vei găsi aici cursuri din foarte multe domenii, de la biologie la economie până la matemarică, muzică, arte, informatică, sociologie sau literatură, în peste 25 de limbi, de la Universităţi de top din întreaga lume.

Open Learn University este 100% gratuit şi îţi oferă peste 800 de cursuri din domenii diferite (psihologie, istorie, economie, matematică, politică etc). Open University este o universitate bazată pe învăţământul la distanţă, iar mare parte din cursurile oferite online sunt chiar cele pe care studenţii facultăţii le primesc.

Udemy este de asemenea o platformă populară în acest moment, însă nu vei studia cursuri oferite de universităţi, ci unele predate de specialişti în domeniul ales de tine. Şi de această dată cursurile sunt foarte variate, „studenţii” putând să aleagă orice de la business, IT şi design până la muzică, sport & fitness, fotografie şi marketing.

Binecunoscuta universitate Yale are şi o platformă de elearning 100% gratuită, unde poţi studia câteva zeci de cursuri predate acolo. Din acest motiv, nu ai la dispoziţie chiar atât de multe cursuri, dar mă îndoiesc că nu vei găsi măcar câteva subiecte care te-ar interesa.

Asemănător cu Coursera, NovoEd îţi pune la dispoziţie numeroase cursuri pe care le poţi urma, de la universităţi precum Berkeley, Stanford, Princeton, The University of Chicago sau University of Michigan.

Aruncă un ochi peste aceste site-uri şi vei fi foarte plăcut surprinsă de ce vei descoperi!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *