5 sfaturi utile pentru a trece rapid peste o dezamăgire

By  | 

Fiecare dintre noi se confruntă cu dezamăgiri din când în când, însă e foarte important să știm cum să trecem peste astfel de situații.

Dezamăgirile pot apărea oricând în viața noastră și, inevitabil, ne afectează mai mult sau mai puțin viața de zi cu zi. Pentru a nu te lăsa doborâtă de o astfel de situație neplăcută, COSMO ți-a pregătit cinci sfaturi utile pentru a trece rapid de o dezamăgire.

Permite-ți să NU fii calmă

Cu siguranță ai observat că, uneori, după ce plângi cu capul în pernă jumătate de oră, te simți ceva mai bine. Acest lucru se aplică și în cazul dezamăgirilor. Nu trebuie să te chinui să rămâi calmă tot timpul. Permite-ți să plângi sau să țipi (de preferat când ajungi acasă, nu la birou, pe stradă sau într-un local) și există șanse foarte mari să te simți mai bine după.

Citește și: Sindromul Superwoman – ce este și cum te afectează? 

Analizează situația. Cât de rea este?

Cât de mult te afectează problema întâmpinată? Te va afecta la fel de mult și peste o lună sau un an? Pe moment, poți dramatiza, dar, de cele mai multe ori, o dezamăgire nu reprezintă sfârșitul lumii. Privește problema obiectiv.

Încearcă să schimbi situația… sau să o accepți

O persoană care se plânge constant de viața ei, dar nu face nimic să o schimbe, e foarte enervantă. Dacă poți schimba care te enervează sau te întristează, fă-o! Dacă nu poți schimba nimic, încearcă să accepți situația – ce rost are să te stresezi din acest motiv dacă oricum nu poți schimba nimic?

Citește și: Cum scap de gândurile negative?

Fă tot posibilul să te relaxezi

Încearcă să faci ceva relaxant, cum ar fi să meditezi, să urmărești un serial interesant, să colorezi, să citești o carte captivantă, să te joci mai mult cu animalul de companie, să chemi prietenii la tine pentru o seară de boardgames, să faci sport.

Reflectează la lucrurile bune din viața ta

Fă o listă cu toate lucrurile bune din viața ta, oricât de minore ar fi. Ai un salariu decent, ai un partener care te iubește, ai o pisică simpatică, ai învățat să găsești un fel nou de mâncare, ai reușit să te ții de un sport, ai un nou hobby. Ignoră pentru moment lucrurile negative și concentreză-te doar pe cele pozitive.

Tu ce faci pentru a trece mai repede peste o dezamăgire?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *