5 reguli de maniera online

By  | 

Dimineaţa postezi o imagine cu micul tău dejun decadent, cafeaua şi revista preferată. Aparent, nimic dubios, doar că ora postării arată că ai întârziat rău de tot la serviciu şi cum şeful se numără printre prietenii tăi de FB, se dovedeşte că ideea ta a fost cum nu se poate mai proastă. 

Să continuăm… După câteva postări cu melodii şi mesaje scurte, te gândeşti că n-ar fi rău să le spui şi altora că iei un delicios şi sănătos prînz cu prietena ta Cristina. Din păcate, ai uitat că i-ai spus amicei tale Ana că nu vă puteţi întâlni la prânz pentru că ai foarte mult de muncă. Din nou, ai gafat. 

Pentru ca aceste greşeli (şi multe altele) să nu se mai repete, îşi oferim cinci reguli de comportament pe care orice membru al reţelelor sociale ar trebui să le respecte cu sfinţenie. 

Ai grijă ce postezi. 

Rolul reţelelor sociale este acela de a ţine legătura cu prietenii şi cunoştinţele – de a-i informa despre activităţile tale şi de a te lăuda sau plânge puţin de ceea ce ţi se întâmplă. 

Dar nu te aventura la a posta ceva ce mai devreme sau mai târziu ţi-ar putea ”şifona” reputaţia. 

Mare grijă la supradoza de share

Share-ul automat face publice activităţile tale, iar unele dintre ele poate că au loc la o oră nepotrivită (când ar trebui să fii la serviciu), cu cine nu trebuie (un fost)  sau făcând ceea ce nu ar trebui să spui că faci (urmărindu-l pe tipul acela hot). Gândeşte-te bine înainte de a posta! 

Păzeşte-ţi profilul 

Activează setările de securitate pentru ca nimeni să nu poată posta pe Wall fără aprobarea ta prealabilă. Verifică toate tagg-urile şi dă accept doar fotografiilor cu un caracter… neutru.

Pune mâna pe telefon 

OK, tuturor ne place să primim urări pe reţelele sociale cu ocazia zilei de naştere, dar nici un comment nu se compară cu vocea sau prezenţa ta. 

Trimite o carte poştală 

O fi drăguţ să fii tăguită în fotografii frumoase realizate în timpul vacanţelor de către prietenele tale şi să ţi se transmită mesajul ”Aş fi vrut să fii aici”, dar şi mai frumos este să primeşti o carte poştală. Aşa că data viitoare când mai pleci pe undeva, scrie-le prietenilor. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *