5 pasi pentru a castiga increderea oricui

By  | 

Robin Dreek a combinat ştiinţa cu ani de experienţă în analiza comportamentală pentru a realiza un ghid simplu în 5 paşi, care să ne ajute să câştigăm încrederea oricui. Deşi paşii de mai jos ar trebui să vină în mod natural, nu toţi suntem înzestraţi cu acest skill.

1. Află care sunt obiectivele şi planurile persoanei de interes.

Deşi ne naştem egoişti, echivalentul instinctului de supravieţuire din junglă, trebuie să învăţăm să ne gândim şi la cei din jurul nostru, mai ales dacă este vorba de o persoană importantă. Arată-i că ceea ce este important pentru ea este important şi pentru tine.

2. Acordă importanţă obiectivelor ei.

Dacă tu vei ţine cont de nevoile persoanei de interes şi vei face tot posibilul să o ajuţi să îşi împlinească obiectivele, se va dezvolta sentimentul de reciprocitate şi de recunoştinţă. Aceasta, va simţi la rândul său nevoia de a-ţi fi de folos atunci când ai nevoie de ajutor.

3. Dă-i ocazia să vorbească despre ea.

Cum poţi să afli cel mai simplu informaţii despre persoana care te interesează? Simplu, nu mai vorbi atâta despre tine, las-o să vorbească nestingherită. Şi dacă nu este nici ea prea vorbăreaţă, învaţă să pui întrebări.

4. Cere-i părerea despre problemele tale.

Arată-i că tu o consideri o persoană importantă, competentă, de încredere şi cere-i părerea înainte de a lua o decizie. Este o situaţie flatantă aceea de sfătuitor, aşadar îi vei mări stima de sine. 

5. Nu o judeca.

Una dintre marile noastre temeri este aceea de a fi judecaţi de cei din jur. Arată-i că nu eşti genul de persoană care se grăbeşte cu etichetările şi cu judecăţile de valoare. Va căpăta încredere în tine să îţi împărtăşească şi cele mai intime gânduri.

Acest ghid trebuie să vină în ajutor acelora care nu reuşesc să stabilească prea uşor o relaţie de încredere cu cineva, în niciun caz în scopuri de manipulare. Tu ce alţi factori crezi că sunt importanţi în această situaţie?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *