5 obiceiuri pentru o zi grozava

By  | 

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, aşa că iată propunerile COSMO pentru a începe o nouă zi cu spor.

 

Ok, toate ştim deja trucul acela cu sunetul alarmei telefonului care dă trezirea la prima oră a dimineţii. Alege-ţi o melodie care te linişteşte, dar care în acelaşi timp să nu te agaseze de cum deschizi ochii. Totuşi, acest detaliu nu este suficient, aşa că adoptă aceste obiceiuri pentru a avea o zi grozavă:

 

Apa plata cu lamaie

Sigur, nu e nici o problemă dacă bei cafea – mai ales dacă nu îi adaugi zahăr şi lapte. Însă un pahar cu apă călduţă în care ai pus câteva felii de lămâie face minuni pentru sănătatea ta! Consumată imediat cum te trezeşti, această băutură îţi pune metabolismul în mişcare, ceea ce ajută la arderea grăsimilor mai bine şi îţi detoxifică organismul. Spală-te pe dinţi şi ia micul dejun la cel puţin 30 de minute după aceea.

 

Mici sesiuni de meditatie

Ariana Huffington este creatoarea unuia dintre cele mai mari site-uri de ştiri din lume, iar bestseller-ul ei, Succesul redefinit dezbate întrebarea Ce înseamnă să ai o viaţă bună? şi te îndeamnă să meditezi zilnic, timp de cel puţin cinci minute. Pur şi simplu aşază-te într-o poziţie comodă, ţine ochii închişi şi încearcă să te eliberezi de toate gândurile, dar în acelaşi timp adună-ţi forţele pentru a porni într-un spirit dinamic la rezolvarea task-urilor zilei. Nu este greu şi este un exerciţiu eficient pentru a te încărca cu gânduri pozitive.

 

Cu sau fara tehnologie

Dimineaţa e timpul pe care îl petreci doar cu tine însăţi, aşa că ar fi ideal să rezişti tentaţiei de a-ţi verifica e-mail-urile şi de a da o tură pe Instagram sau pe Facebook. Detaşează-te de social media şi rezervă-ţi primele minute ale dimineţii pentru a-ţi limpezi mintea şi de a-ţi prioritiza sarcinile din agenda zilei respective.

 

Cateva exercitii fizice

Chiar dacă nu eşti genul care merge la sala de sport regulat, e suficient să ai puţină voinţă pentru a-ţi începe dimineaţa cu câteva mişcări fizice pe care le poţi face acasă, imediat după cum te trezeşti. E foarte important pentru corp să se dezmorţească după odihna nocturnă, aşa că n-ar fi rău să îţi întinzi mâinile şi picioarele în câteva serii scurte şi să îţi decongestionezi musculatura. Revigorează-te chiar înainte să iei un mic dejun bogat în calorii sănătoase!

 

Dragoste de la prima ora

Numeroase studii au scos la iveală că dacă faci dragoste dimineaţa te poţi simţi energică pe parcursul întregii zile, datorită eliberării în organism a oxitocinei. Denumit şi hormonul fericirii, oxitocina are rolul de a te face să te simţi mai apropiată de partener, deci iată de ce merită să transformi acel moment într-un obicei constant pentru a te bucura de o zi grozavă. Oh, da!

Comments

comments