5 obiceiuri de care sa te lasi vara asta

By  | 

Vara are ceva deosebit faţă de alte anotimpuri: ȋţi dă energie, te face să te simţi şi mai sexy, taie pofta de mâncare, deci te ajută să te menţii, şi te ajută să te ţii de orice scop ţi-ai pune ȋn cap pentru că, de ce să nu recunoaştem, este cel mai optimist sezon al anului!

Acestea fiind spuse, este momentul perfect pentru a te lăsa de cinci dintre obiceiurile nocive care-ţi fac viaţa un calvar fără să-ţi dai seama. Iată to do list-ul pe vara asta! Crede-mă, te vei simţi cu mult mai bine după ce ai renunţat la aceste obiceiuri!

Te ȋndoieşti de capacităţile tale
Faptul că faci o analiză comprehensivă a vieţii tale este un lucru minunat, dar dacă exagerezi şi ai tendinţa de a te pune la zid din orice tâmpenie, te rog să te opreşti astăzi!

Nu trebuie să te simţi prost când ai spus o prostie, când nu ştii ceva, când ai o bad-hair-day, când nu ai rezistat tentaţiei unui hamburger sau ai cheltuit pe o rochie. Ştiu că te simţi “ultima bătută-n cap” de pe planetă, dar crede-mă, semnăm condica toţi de zeci de ori pe zi la aceeaşi categorie, aşa că linişteş-te. Da, nu eşti perfectă, ce bine!!!

Dai explicaţii tot timpul
Sunt atâtea femei care şi la vârsta adultă simt nevoia să se explice şi, implicit, să se disculpe pentru tot ceea ce fac. Afli fără să ȋntrebi de ce au cheltuit aşa de mult pe haine cu o zi ȋnainte, de ce acea femeie simte nevoia să devoreze două ȋngheţate ȋn loc de una sau o farfurie cu paste şi o bere…

Cel mai probabil, ai avut parte de părinţi foarte autoritari sau ai fost traumatizată de un şef tiranic.

Faza e, dacă ţi-ai dat seama că obişnuieşti să te explici mai tot timpul, dă dovadă de şi mai multă prezenţă, monitorizează-te şi când vezi că ȋncepi să te disculpi pentru ceva, opreşte-te ȋnainte de a deschide gura. Nu trebuie să-ţi ceri scuze pentru nimic atât timp cât tu eşti ȋmpăcată cu ceea ce faci sau ai făcut. Acum vine ȋntrebarea grea: Oare eşti ȋmpăcată cu ceea ce faci?

Ȋi cataloghezi pe ceilalţi
Este cu mult mai uşor să pui etichete decât să-i acorzi unei persoane respectul cuvenit şi să dai dovadă de răbdare ȋn a descoperi cum este de fapt. Este mai uşor să pui o ştampilă pe care scrie cu litere de o şchioapă: “grasă”, “urâtă”, “proastă”, “tâmpită”, “nesimţită”, “curvă”, “nu are voinţă”, “o depresivă”…

Fă un experiment: după ce ai pus o asemenea etichetă, vorbeşte cu acea persoană pentru a afla mai multe detalii – vei fi surprinsă să afli că oamenii sunt cu mult mai complicaţi şi mai complecşi decât ai crede. De fapt, ceilalţi sunt la fel ca tine!

2 obiceiuri pentru a fi fericita

5 obiceiuri care te fac mai desteapta

 

Comments

comments