5 obiceiuri care tin gripa la distanta

By  | 

Uneori, efectiv nu poţi ţine piept viruşilor de sezon, dar iată ce obiceiuri poţi adopta pentru a te feri de păcătoasa gripă.

Strănuturi multiple, oameni care tuşesc rău în preajma ta şi multe medicamente pentru răceli pe birourile colegilor – uf, te simţi parcă „pândită“ de o viroză, dar ai face orice pentru a-ţi întări sistemul imunitar al organismului şi să rămâi sănătoasă, nu-i aşa? Iată câteva sugestii:

Bea ceai. Mult!

Ştii acei cili din cavitatea nazală, cu rol decisiv în secreţia de mucus? Ei sunt diferiţi de perii care ne cresc în nări şi care, cu cât mai denşi, cu atât ne scad riscurile de apariţie a astmei, mai ales în cazul celor care se plâng de rinite de sezon! Un studiu a demonstrat că aburii din ceaiurile fierbinţi au un efect benefic asupra cililor, care funcţionează ca un filtru contra microbilor aspiraţi în nas şi care se menţin sănătoşi dacă bei cel puţin o ceaşcă de ceai zilnic.

Iesi la lumina

Chiar dacă e iarnă, unele zile sunt parcă binecuvântate de soare şi tu trebuie să profiţi de acest lucru! Infuzia de vitamina D, pe care organismul o absoarbe atunci când luăm contact cu soarele şi cu lumina naturală de afară ajută să ne întărim sistemul imunitar, spune un studiu.

Consuma apa mereu

Chiar şi în sezonul Bernal, organismul simte nevoie de aceeaşi hidratare intensă ca în timpul verii! De fapt, când afară e frig, membranele mucoasei se usucă mai repede, de aceea e important să bei multe lichide, pentru a reface rezerva organismului de hidratare. Dar prin asta nu ne referim la sucuri acidulate sau cafea, ci la apă, sucuri naturale şi ceaiuri cu diverse arome minunate.

Imbraca-te corespunzator

Şi asta e valabil nu doar pentru că pur şi simplu e vulgar să ieşi pe stradă, la două-trei grade sau poate chiar mai puţin, cu gecuţe de blugi şi cu urechile degerate de ger, ci şi pentru că îţi îmbolnăveşti grav organismul! Poţi fi bine mersi la modă chiar şi iarna, şi intră pe secţiunea de modă de pe site pentru a te inspira. Atunci când dârdâi de frig, organismul îşi slăbeşte sistemul imunitar şi eşti mai predispusă la a te pricopsi cu viruşi periculoşi. Uf!

Atentie la mainile murdare

Medicii recomandă să te speli pe mâini cât de des poţi, nu doar înaintea să mănânci sau când găteşti. Acest obicei simplu te ajută să scapi de germenii invizibili pe care îi preiei fără să vrei de pe clanţe, balustrade, volanul maşinii etc, înainte să îţi ajungă în corp. Astfel, te ajuţi să ţii şi răcelile sau virozele la distanţă.

Comments

comments