5 obiceiuri care te fac nefericita

By  | 

Conform unui studiu al Universităţii din California coordonat de către cercetătorul Sonja Lyubomirsky, 40% din capacitatea noastră de a fi fericiţi se datorează dorinţei noastre de a ne ȋmbunătăţi viaţa.

Acestea fiind spuse şi demonstrate, nu ne rămâne decât să-ţi amintim care sunt obiceiurile la care trebuie să renunţi pentru a fi cu zâmbetul pe buze şi fericită tot timpul. Iată-le:

Te concentrezi numai pe ce e rău ȋn lume
Lumea este precum un pahar cu martini – are partea goală şi cea cu o delicioasă licioare şi cu “iconica” măslină, dar depinde doar de tine ce vei alege să vezi – lichidul şi măslina sau golul, neajunsurile, răutăţile, nedreptăţile, violenţa şi stupiditatea celorlalţi şi a lumii ȋntregi.

Hei, alege să bei un martini, nu să te frustrezi de faptul că băutura nu ajunge până la buza paharului şi că ai un centimetru de… aer.

6 tehnici geniale pentru o viata mai frumoasa

Te gândeşti la viitor cu frică şi-ţi faci griji
Oamenii care se pregătesc pentru o viaţă ȋntreagă de nefericire se concentrează exclusiv pe ce poate merge rău, pe ce li se pregăteşte malefic, la câte probleme le vor face prietenii, familia, colegii de muncă, etc. Mai exact, suferă de “sindromul drobului de sare” ȋn sensul că-şi fac griji pentru ceva ce nu s-a ȋntâmplat şi nici nu ştiu dacă se va ȋntâmpla. Ȋn acest caz, nu este oare mai inteligent şi mai benefic pentru tine să te concentrezi pe ceea ce poate merge bine pentru a te “programa” optimistă şi puternică pentru a ȋnfrunta orice?

Crezi că nimeni nu poate fi de ȋncredere
Da, sunt mulţi cei care vor ȋncerca să-ţi facă rău ȋn această viaţă, care vor profita de situaţia ta financiară, de ȋncrederea şi de bunătatea ta, dar sunt la fel de mulţi cei care te vor ajuta la nevoie şi-ţi vor fi alături ani de-a rândul la bine şi la greu. Depinde doar de tine să-i găseşti, iar dacă porneşti ȋn căutarea lor cu gândul că nu vei găsi, cel mai probabil nici nu o vei face.

5 replici de tratat cu spatele (daca vrei să ai succes)

Beyonce si Reteta Fericirii

 

Comments

comments