5 obiceiuri care te fac mai desteapta

By  | 

Pentru a avea o viteză de reacţie la orice situaţie mai ceva ca un Ferrari şi pentru a face faţă oricărei probleme cu care te-ai confrunta, trebuie să-ţi antrenezi inteligenţa zilnic, exact ca pe un muşchi. Noi ȋţi dăm cele mai cool şi haioase trucuri pentru a ȋncepe inteli-training-ul.

Joacă-te de-a Gică Contra
Nu trebuie să verbalizezi faptul că nu eşti de acrod cu ceea ce cineva spune, este de ajuns s-o gândeşti şi să-ţi argumentezi mental punctul de vedere. De asemenea, impune-ţi să vii cu cel puţin trei sau patru puncte de vedere contrare celor spuse şi să le detaliezi pe rând. Astfel, vei deveni mai flexibilă, acceptând ȋn sfârşit faptul că oamenii pot avea puncte de vedere foarte diferite şi vei fi pregătită pentru orice discuţie indiferent de interlocutori.

Gandurile legate de sex te fac mai desteapta

De ce apa te face mai desteapta

Fă-ţi prieteni mai deştepţi ca tine
Pe principiul “spune-mi ce prieteni ai…” şi-ţi voi spune cât de mult ȋţi antrenezi inteligenţa, ȋncearcă “să te lipeşti” de oameni care intră la categoria minte brici, care ştiu o grămadă de lucruri, care au citit şi gândit mult la viaţa lor. Ei reprezintă provocarea de a fi mai mult ȋn fiecare zi. Doar şi pentru asta sunt prietenii, nu?

Fă câte ceva care te ȋnspăimântă
Nu ne referim la scenarii horror, ci la provocări care te-ar dezvolta ca persoană. Toţi ne-am creat un scenariu ȋn care stăm confortabil şi judecăm lumea ȋn funcţie de vaga noastră experienţă şi credem că le ştim pe toate. Ce-ţi propunem este să te pui ȋn “pantofii” altor persoane, să analizezi felul ȋn care gândesc, să ȋnţelegi de ce au ajuns aşa cum sunt astăzi şi cât de mult a cântărit “istoria persoanală” ȋn procesul de a deveni “ȋnchişi” şi ȋncăpăţânaţi. Cu puţin exerciţiu, vei ajunge să-i judeci mai puţin pe cei din jur.

Vorbeşte despre descoperirile tale
Explică, fascinează, discută, ȋncearcă să nu te enervezi şi să cântăreşti şi alte puncte de vedere pentru a ȋnţelege mai bine subiectul sau domeniul şi pentru a testa cu adevărat punctul tău de vedere.

Hei, nu e nimeni mai tare ca tine!

Comments

comments