5 obiceiuri ale tipelor puternice si ambitioase

By  | 

O tipă cu adevărat COSMO îşi propune ţeluri, munceşte din greu pentru ele, se poticneşte, dar merge mai departe şi învaţă din greşeli. În cartea sa, „Young Leaders 3.0: Stories, Insights, and Tips for Next-Generation Achievers“, autorul Jason L. Ma spune că orice persoană poate fi ambiţioasă, dacă e ajutată de câţiva factori – interni, care se pot cultiva, dar şi externi. Iată cinci obiceiuri ale tipelor puternice şi ambiţioase din care te poţi inspira pentru a fi de succes, fără să cazi în capcana rivalităţii.

Fetele tari risca

Îndrăzneşte, depăşeşte-ţi fricile, înfruntă-ţi „demonii“ – dacă nu îţi propui să treci peste ce te temi, niciodată nu vei obţine ceea ce visezi. Oamenii ambiţioşi depun zilnic efort pentru a-şi atinge scopurile, dar în acelaşi timp ţin ochii deschişi la tot ceea ce e în jurul lor şi se inspiră din drumul pe care îl parcurg cu perseverenţă.

Fetele tari sunt discrete

Persoanele care îşi urmăresc cu adevărat interesul – dar fără a călca pe nimeni în calea lor -, nu se bat cu pumnul în piept şi nu îşi strigă la megafon ţelurile. E foarte bine să îţi stabileşti planuri pe termen lung, dar încearcă să nu le împărtăşeşti şi altora. E posibil ca atunci când îţi dezvălui ceea ce ai de gând să obţii, oamenii din jur să te devieze de la drumul tău, chiar dacă o fac neintenţionat. Rămâi deschisă, nu minţi, dar fii rezervată cu ce ţi-ai propus.

Fetele tari dau rezultate

E excelent să faci cursuri, specializări, să fii tot timpul activă şi să te dezvolţi personal în permanenţă. Totuşi, concentrează-te şi să munceşti efectiv, să vezi că îţi duci proiectele la capăt şi că practic ţi se concretizează din planuri. Dezvoltă strategii, dar investeşte energie şi în a le materializa.

Fetele tari nu au rivale

Sigur, unele persoane se simt ambiţionate de faptul că au competitori, însă o gândire sănătoasă pe termen lung este să te simţi în competiţie doar cu tine însăţi. Nu trebuie să îţi pese de ce fac sau de ce pare că reuşesc alţii, ci să te concentrezi pe propriul tău traiect profesional. Comparându-te cu alţii, pe lângă faptul că este absolut irelevant, te poţi trezi că ai gânduri negre şi că îţi pierzi încrederea în tine.

Fetele tari au prieteni ambitiosi

Înconjoară-te cu oameni ambiţioşi, care ştiu ce vor şi care se luptă în permanenţă să îşi urmeze visurile şi să îşi atingă ţelurile. Jason L. Ma îl citează pe antreprenorul şi coach-ul motivaţional Jim Rohn în cartea sa şi scrie că orice persoană este media celor cinci oameni cu care se înconjoară. De aceea, este decisiv nu doar cu cine lucrezi şi în ce mediu, ci şi cu cine îţi petreci timpul liber şi cine formează cercul tău de prieteni.

Comments

comments