5 moduri prin care te autosabotezi din punct de vedere financiar

By  | 

Nu stai prea bine cu banii și nu înțelegi care e problema? Ei bine, e posibil să te sabotezi singură!

Foarte multe persoane se autosabotează din punct de vedere financiar fără să își dea seama. Iată câteva moduri prin care poate și tu faci asta!

5 moduri prin care îți sabotezi cariera zilnic

Nu pui niciodată bani deoparte. Este foarte important să pui niște bani deoparte în fiecare lună pentru diferite urgențe. Fie că ai o problemă medicală, ți se strică ceva prin casă sau rămâi fără job, este posibil ca la un moment dat să ai nevoie de bani urgent. Poți păstra banii în casă, cash, însă îți recomandăm să îi pui într-un cont, pentru a nu fi tentată să umbli la ei. Nu trebuie să pui milioane în fiecare lună, chiar și 50 lei sunt suficienți, se vor strânge în timp.

Nu ai un plan financiar pentru bugetul personal. Pentru a-ți planifica banii, e nevoie să ai un plan financiar. Am vorbit mai multe despre acest subiect într-un articol anterior.

Nu ai un salariu mare. Ai impresia că asta nu depinde de tine, dar greșești. Nu te mulțumi cu un job prost, caută ceva mai bun, pentru a avea mai mulți bani.

Cum să ai grijă de finanțele tale

Ai obiceiuri proaste care costă mult. Fie că este vorba de fumat, ieșit în oraș de 3 ori pe săptămână sau consumul de 2 pungi de chipsuri pe zi, un obicei prost te poate costa foarte mult! Învață să renunți la ele rând pe rând. Pentru a te motiva, pune deoparte banii pe care i-ai fi cheltuit pe țigări și cumpără-ți ceva util cu ei.

Cheltui prea mulți bani. Multe dintre noi facem asta și nu e tocmai bine. Încearcă să nu îți mai iei cardul cu tine de fiecare dată când ieși din casă, păstrează în portofel doar cash și doar o anumită sumă!

Comments

comments