5 lucruri pe care sa le elimini din viata ta

By  | 

Fast-food, prietenii toxice şi… parcă mai era ceva. Iată ce obiceiuri nu aduc valoare vieţii tale.

Unul dintre episoadele memoriabile din serialul tv „Totul despre sex“ a fost cel intitulat „Should’ve Would’ve Could’ve“ şi în care fetele se trezeau în tot felul de situaţii despre care spuneau resemnate că nu mai contează ce… ar fi putut să fie. Important e cum o tratezi în prezent şi de cum îţi fructifici timpul. În acest context, am creat o listă cu lucruri care nu aduc valoare în viaţa ta.

Prieteniile toxice

Ţi s-a întâmplat vreodată ca după ce te-ai văzut cu o prietenă să te simţi extenuată, deşi nu aţi făcut jogging în timpul întâlnirii? Sau mai mult, să te simţi împovărată de o stare cu încărcătură negativă? Ei, bine, psihologii sunt de părere că unii oameni pot transfera din energia lor negativă persoanelor cu care interacţionează, însă există soluţii pentru cei din urmă. Propune-ţi ca atunci când ieşi în oraş cu o prietenă obositoare să nu pui la suflet tot ce îţi povesteşte legat de viaţa ei complicată şi ţine-te la distanţă de frământările ei. Ascult-o, sfătuieşte-o, dar nu te încărca fără sens cu problemele ei.

Mancarea tip fast-food

Sigur, probabil că tu ai un plan alimentar bine stabilit şi nu te abaţi de la el orice ar fi. Însă dacă uneori te simţi tentată să iei prânzul la fast-food, reţine că alimentele de acest tip îţi fac mai mult rău decât eşti conştientă. Nu doar că nu au nici un fel de aport nutritiv, dar îţi pun în pericol glicemia (un pahar de 250 ml de suc acidulat are aproximativ 35 de grame de zahăr şi sute de calorii) şi te ameninţă cu inestetica celulită. Ups!

Iubitii indolenti

Eşti o tipă COSMO – adică stăpână pe viaţa ei, puternică, stabilă financiar şi sigură pe ea. De ce te-ai încurca deci cu bărbaţi care nu te merită? Ok, asta nu înseamnă că îţi recomandăm să te plimbi dintr-o relaţie în alta, ci să alegi abia atunci când găseşti un tip care te face să te simţi aşa cum îţi doreşti – iubită, respectată şi răsfăţată. În plus, atunci când îl găseşti, nu uita să îi întorci gesturile frumoase şi să ai iniţiativele.

Gandirea negativa

Printre legile universului se numără şi aceea care spune că orice gând negativ ţi se întoarce şi că tot timpul să ne străduim să avem gânduri de bine. Mai mult, atunci când spui „N-am nici o şansă să iau interviul ăsta!“, practic îţi cam reduci serios şansele de a-l lua. În schimb, spune-ţi: „Am încredere că voi lua interviul! Va fi bine!“. Gândirea pozitivă aplicată chiar şi în momentele de stres sau de care eşti mai puţin mulţumită te ajută să intri într-o dispoziţie mai bună şi să fii optimistă – iar asta nu strică defel!

Sexul fara prezervativ

Sigur, dacă îţi doreşti să rămâi însărcinată, această regulă nu e valabilă, dar altfel este foarte indicat să faci dragoste cu prezervativ. Doar în SUA, peste 19 milioane de oameni sunt diagnosticaţi anual cu diverse boli cu transmitere sexuală – unele dintre ele având grave repercusiuni asupra fertilităţii şi sănătăţii tale. Ţine minte: nici un bărbat şi nici o poftă de adrenalină nu merită să te îţi rişti viitorul. Preţuieşte-te aşa cum meriţi.

Comments

comments