5 lucruri pe care nu le stiai despre vocabularul “colorat”

By  | 

Cuvintele urâte există de când lumea şi pământul! Dar iată ce nu ştiai despre vocabularul „colorat“!

E destul de… uzitat

Aproximativ 0,7% dintre cuvintele pe care o persoană le spune pe parcursul unei zile sunt cuvinte vulgare. Hei, ce ar fi să lucrezi la voinţă şi să te cenzurezi?

E invatat din frageda pruncie

În cartea sa, „Holy Sh*t: A Brief History of Swearing” expertul în literatură medievală Melissa Mohr notează că picii sub vârsta de doi ani învaţă măcar o înjurătură, chiar înainte să ştie literele alfabetului. Ups!

E de cand lumea si pamantul

Da, da, nu e chiar o exagerare! Unele dintre cele mai vechi cuvinte din lume – care se regăsesc şi în textile anglo-saxone de odinioară sunt cele considerate înjurături sau cel puţin cuvinte incomode, hai să le numim astfel.

Face valva in epoca moderna

Adica în era medievală, cuvintele considerate acum vulgare nu erau catalogate la fel. De exemplu, termenii sexuali sau care descriau excrementele nu stârneau vâlvă atunci când le pronunţai, asta pentru că odinioară oameni împărţeau paturile, dar şi băile în acelaşi timp, deci nu prea se jenau să vorbească despre asta.

Te poate afecta la nivel psihologic

Conform unui articol medical preluat de time.com, să auzi şi să pronunţi cuvinte grele schimbă răspunsurile conductanţei pielii, ceea ce duce la o transpiraţie excesivă a palmelor. Asta chiar nu sună bine!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *