5 lucruri pe care fiecare femeie ar trebui să le facă pentru ea însăși

By  | 

Fiecare femeie ar trebui să se răsfețe măcar din când în când. Simțim, de multe ori, că muncim prea mult, că le acordăm celor din jurul nostru toată atenția noastră și că nu ne rămâne deloc timp pentru noi.

Avem nevoie de mai mult timp! Vrem să ne simțim mai frumoase, vrem să ne relaxăm și vrem uneori să ne detașăm de problemele cotidiene. Cu toate acestea, timpul pe care ni l-am putea acorda nouă însene continuă să lipsească.

Motivul este simplu: așteptăm să-l primim din partea celorlalți, în loc să ni-l oferim chiar noi. Iată de ce ne-am gândit să notăm mai jos cele 5 lucruri foarte importante pe care ar trebui să le facem pentru noi însene începând din acest moment:

Să ne îngrijim mai mult

Îngrijirea personală se află în strânsă legătură cu stima noastră de sine. Nu ne referim doar la machiaj și coafură, ci și la toate celelalte elemente ale unei îngrijiri personale de calitate. Spre exemplu, epilarea este una dintre cele mai enervante lucruri pe care suntem obligate să le facem. Majoritatea metodelor de epilare durează foarte mult și sunt dureroase. În plus, timpul ne împiedică, de multe ori, să ne epilăm la fel de des pe cât am dori.

Cu toate acestea, fiecare femeie se poate epila acasă cu un astfel de aparat, într-un mod foarte rapid și total nedureros datorită tehnologiei de vârf, care previne reapariția părului în zonele corpului pentru care a fost folosit. Datorită acestei metode de epilare, numărul de fire de păr de pe corp se reduce în mod gradual, iar pielea rămâne frumoasă și fină la atingere pe termen lung.

Să învățăm că suntem frumoase

Fiecare femeie este frumoasă în felul ei. Cu toate acestea, mass media ne-au învățat că există anumite tipare de frumusețe care trebuie respectate cu strictețe pentru a ne putea considera, la rândul nostru, la fel de frumoase ca fotomodelele. Nimic mai fals! S-a demonstrat științific că cele mai frumoase femei în ochii bărbaților sunt cele care se consideră ele însele astfel. Învață să te accepți așa cum ești și să te consideri o femeie frumoasă. În acest fel, persoanele din jurul tău te vor percepe la fel de fermecătoare precum ți-ai dori.

Invață să spui „Mulțumesc!”

Atunci când cineva îți face un compliment, indiferent dacă este bărbat sau femeie, învață să-i zâmbești și să-i spui „Mulțumesc!”. Vei observa că te vei simți mai bine decât dacă i-ai spune „Ești drăguț(ă), dar rochia nu-mi stă bine deloc, iar coafura nouă nu mă aranjează deloc”.

Învață să dormi confortabil în propriul tău pat

Multe probleme legate de starea noastră de spirit din timpul zilei vin din modul în care ne odihnim în timpul nopții. Somnul odihnitor este foarte important pentru buna ta dispoziție și, în mod indirect, pentru stima ta de sine. Învață să te odihnești, cumpără un pat sau o saltea confortabilă, închide telefonul mobil atunci când dormi și profită de orele de somn pentru a te odihni cu adevărat.

Învață să faci lucrurile singură

Teama de singurătate este teama față de tine însăți. Acesta este și motivul pentru care mulți psihologi le recomandă clienților lor să călătorească singuri cel puțin o dată. În acest fel, calea către introspecție este deschisă, vei afla mai multe lucruri despre tine însăți decât ți-ai fi imaginat și vei învăța că ești mai puțin vulnerabilă decât ai crezut până atunci.

Foto: shutterstock.com/George Dolgikh

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *